D. Bakša skelbia teisme laimėjęs bylą dėl neteisėto atleidimo iš NVSPL vadovų

  • Teksto dydis:

Iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovo pareigų pernai atleistas Danas Bakša penktadienį pranešė teisme laimėjęs bylą prieš Sveikatos apsaugos ministeriją.

Anot D. Bakšos, teismas pripažino, kad jis buvo atleistas neteisėtai.

„Teismas pripažino mano atleidimą iš darbo neteisėtu bei nusprendė skubiai grąžinti į Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija direktoriaus pareigas“, – feisbuke parašė D. Bakša, pasidalijęs teismo sprendimo ištrauka.

Naujienų portalas „Delfi“ pranešė, kad D. Bakša teismo sprendimu į pareigas gražinamas nuo ateinančio pirmadienio.

BNS penktadienį nepavyko susisiekti nei su Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovu, siekiant gauti teismo sprendimą, nei su D. Bakša.

Pernai spalį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atleido D. Bakšą, konstatavus šiurkštų darbo pareigų pažeidimą.

Anksčiau BNS skelbė, kad pradėjęs darbą laboratorijoje D. Bakša per trumpą laiką į atsakingas pareigas įstaigoje įdarbino ne vieną su stambiais verslais susijusį asmenį. Jis tuomet teigė nesidomintis, kokiomis kitomis veiklomis jie užsiima.

Tarp šių žmonių buvo NVSPL Planavimo ir viešųjų pirkimų skyriuje naujai įsteigtose ekonomikos analitiko pareigose dirbantis verslininkas, „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės padėjėjas Kastytis Masalskas.

Sveikatos apsaugos ministerijai pradėjus tyrimą dėl D. Bakšos, K. Masalskas nuo šių metų spalio 1 dienos pasitraukė iš užimamų pareigų.

Darbą NVSPL D. Bakša derino su darbu Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

Dar anksčiau D. Bakša dirbo buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėju.

Iš ministro politinės komandos D. Bakšai teko trauktis 2017-ųjų pabaigoje, kai dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad jis galėjo spausti tuometinę viceministrę, jog konkurse į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus postą turi laimėti ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:(

:( portretas
Užuojauta ten dirbantiems

Jo

Jo portretas
Be valdisko lovio sis veikejas tampa niekas...

tiesiog apgailėtina

tiesiog apgailėtina portretas
kaip šliužai kabinasi į savo kėdę
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių