Darbo grupę dėl pareigūnų reabilitacijos profsąjungos vadina akių dūmimu

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) sprendimą sudaryti darbo grupę pagerinti statutinių pareigūnų reabilitacijos prieinamumą ir kokybę pareigūnų profsąjungos vadina akių dūmimu.

„Eilinį kartą ministerija pirma priima sprendimą, o po to kviečia profesines sąjungas pasitarti, nors turėtų būti atvirkščiai. Todėl ir darbo grupės sudarymas atrodo tarsi akių dūmimas, o gal vis dėlto ministerija nusprendė atšaukti savo sprendimą ir išgirsti bendruomenės nuomonę?“ – penktadienį išplatintame pranešė sakė Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Vitalijus Jagminas.

Pareigūnų profsąjungos kritikuoja VRM sprendimą atsisakyti penkių pavaldžių įstaigų, tarp jų – Druskininkuose esančio valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centro „Dainava“ bei Palangoje veikiančio poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“. Jų turtą ketinama perduoti Turto bankui.

Anot profsąjungų, dėl to pareigūnai gali likti be reabilitacijos paslaugų.

Eilinį kartą ministerija pirma priima sprendimą, o po to kviečia profesines sąjungas pasitarti, nors turėtų būti atvirkščiai.

Anot Nacionalinės pasienio pareigūnų profesinės sąjungos pirmininko Rimanto Liepos, pasiūlymas sukurti darbo grupę aptarti galimus pareigūnų reabilitacijos modelius, kai jau priimti sprendimai dėl įstaigų atsisakymo, prieštarauja logikai.

Anot jo, pirmiausia turėtų būti kalbamasi ir diskutuojama su socialiniais partneriais, atliekami išsamūs tyrimai ir analizė, darbai darbo grupėje, o tik tada priimami sprendimai.

„Tiesiog skubama greituoju keliu, todėl priežastis, kodėl tuo keliu bėgama, kelia tam tikrų minčių ir abejonių“, – tvirtino R. Liepa.

Pasak V. Jagmino, pareigūnų reabilitacija – ne prabanga, o būtinybė policijos, pasienio ir kitų statutinių įstaigų darbuotojams gydytis patirtas traumas, gerinti sveikatą, pailsėti.

Ministerija gruodžio pradžioje pranešė atsisakanti penkių pavaldžių įstaigų, tarp jų  poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ Palangoje.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog tai gali būti naudinga vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės bendrapartietei, Šventosios seniūnei Veronikai Skeberdytei. Ministrė tikina, kad pavaldžių viešųjų įstaigų atsisakymas nėra susijęs su privačiais asmenimis ar interesais.

Ketvirtadienį per susitikimą su pareigūnų profesinių sąjungų atstovais aptarta, kad būtinosios reabilitacijos paslaugas ketinama teikti Trakų reabilitacijos centre. Čia po rekonstrukcijos paslaugomis per metus galės pasinaudoti 1,5 tūkst. pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Provokuojant profsąjungą konkrečiai putimas į miglą. Šį sykį Velniui ragus trankoma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių