Dėl skandalingos Z. Šličytės kalbos pradėtas ikiteisminis tyrimas

  • Teksto dydis:

Dėl Kovo 11-osios Akto signatarų klubo deleguotos Zitos Šličytės kalbos Seime pradėtas ikiteisminis tyrimas, skelbia nacionalinis transliuotojas LRT.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, kuriuose numatoma atsakomybė už diskriminaciją, neapykantos kurstymą.

Kaip LRT informavo policijos atstovė Julija Samorokovskaja, atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame bus atliktas vaizdo įrašo lingvistinis tyrimas. Tuomet bus sprendžiama dėl Z. Šličytės procesinės padėties.

LRT taip pat bandė susisiekti su Z. Šličyte, tačiau nesėkmingai.

BNS primena, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Z. Šličytė savo kalboje kritikavo valdžią, piktinosi „Lietuvos homoseksualizacija“, kalbėjo apie „pederastiją“.

Dėl to dalis parlamentarų ir svečių paliko Kovo 11-osios salę.

Platesnis Z. Šličytės komentaras šia tema – dienraščio „Klaipėda“ straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hy

hy portretas
pagal Raskevičių greit visi kurie atsisakys dulk-intis su pe-de-ra-s-tais ar le-s-bėm bus pripažinti keliantys grėsmę nacionaliniam saugumui, pamatysit - JAV jau taip yra

wr

wr portretas
tai kur dabar ta garsioji iškrypėlių TOLERANCIJA kitokiai nuomonei ir savo įsitikinimų reiškimui? Šličytė išreiškė savo nuomonę ir savo poziciją, ar jai negalima?

As

As portretas
Priminkit, kaip Lietuvoje su laisvem ir teisem? Ar Laisve laisvai reiksti savo ar grupes žmoniu nuomone ir už tai buti nulinčiuotam? Ar laisve reiksti nuomuone paliepta valdančiuju ir islikti laisveje?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių