Du mokslo institutai pertvarkomi į viešąsias įstaigas

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nusprendė pertvarkyti Fizinių ir technologijos mokslų centrą (FTMC) ir Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centrą (LAMMC) iš biudžetinių į viešąsias įstaigas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, teisinio statuso pakeitimas leis efektyviau vykdyti valstybei, visuomenei ir verslui svarbius fundamentinius bei taikomuosius mokslinius tyrimus ir panaudoti jų rezultatus pramonėje.

„Turėsime jau tris valstybinius mokslinių tyrimų institutus, dirbsiančius nauju teisiniu statusu, kuris išplečia mokslinių tyrimų vykdymo ir jų rezultatų pritaikymo galimybes. Tikimės, kad šis pačių mokslininkų inicijuotas žingsnis palengvins mokslo ir verslo bendradarbiavimą, galintį kurti didelę pridėtinę vertę“,  – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Atsižvelgiant į teisinio statuso keitimą Vyriausybės nutarimu patvirtinti nauji FTMC ir LAMMC įstatai.

Teisinio statuso keitimo iš biudžetinės į viešąją įstaigą procesą jau anksčiau yra užbaigęs Lietuvos energetikos institutas. Vyriausybė taip pat yra davusi sutikimą dėl Inovatyvios medicinos centro teisinio statuso keitimo.

Pertvarkius institutus iš biudžetinių į viešąsias įstaigas, kaip tikimasi, bus užtikrinta mokslinių tyrimų ir eksperimentinės veiklos kokybė, sudarytos sąlygos operatyviau panaudoti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus bendradarbiaujant su ūkio subjektais, socialiniais partneriais ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimundelis

Raimundelis portretas
Geriausia, jegu butu pertvarkyta i uab be valstybes pinigu. Tada tikrai efektas butu.....

oi bl

oi bl portretas
kaip gražiai perverčiamos tikrai vertos įstaigos į visiems vagims patinkančias struktūras VŠĮ. Nesuprantu kam dar terliotis - iš karto darykit uždarą UAB'ą ir baigtas kriukis:D)

Aš taip pat

Aš taip pat portretas
savo veltinius pervadinau. Dešinįjį į kairijį, o kairįjį - į dešinįjį. Pasikeitimų nepastebėjau, nes juos kaip nori, taip aukis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių