Eilėms gydymo įstaigose mažinti papildomai ketinama skirti 33 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Teritorinės ligonių kasos ir daugiau kaip dvi dešimtys šalies gydymo įstaigų pasirašė papildomus susitarimus dėl paslaugų prieinamumo gerinimo, tam užtikrinti papildomai ketinama skirti 33,6 mln. eurų.

Šiais susitarimais įstaigos įsipareigojo pacientams suteikti daugiau tų paslaugų, dėl kurių eilės konkrečioje įstaigoje yra didžiausios, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija

Tuo metu ligonių kasos patvirtino, kad proveržiui sudarys visas sąlygas – skirs reikiamo dydžio papildomą finansavimą.

Pasak Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus Gintaro Kacevičiaus, nestandartinės situacijos reikalauja nestandartinių sprendimų, todėl imtasi dar niekada netaikytos priemonės – šalies gydymo įstaigos pakviestos susitarimais įsipareigoti mažinti paslaugų laukimo eiles, už tai gaunant papildomą apmokėjimą iš ligonių kasų.

Tikimės, kad papildomas finansavimas leis gydymo įstaigoms gerokai padidinti tų paslaugų skaičių, dėl kurių įstaigose susiformuoja ilgiausios laukimo eilės.

„Papildomais susitarimais siekiame finansiškai įgalinti gydymo įstaigas pagerinti Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmokamų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir užtikrinti, kad šios paslaugos pacientams būtų teikiamos nemokamai – be jokių papildomų mokesčių ar teisės aktuose nenumatytų sąlygų. Tikimės, kad papildomas finansavimas leis gydymo įstaigoms gerokai padidinti tų paslaugų skaičių, dėl kurių įstaigose susiformuoja ilgiausios laukimo eilės“, – pranešime spaudai sakė  G. Kacevičius.

Daugiausia gydymo įstaigų susitarimuose įsipareigojo didinti gydytojų specialistų konsultacijų prieinamumą. Bendras lėšų poreikis tam viršija 14 mln. eurų.

Taip pat po daugiau nei 5 mln. eurų papildomų lėšų susitarimuose numatyta skirti dienos stacionaro, dienos chirurgijos paslaugoms bei aktyviojo ir ilgalaikio gydymo paslaugoms.

Be to, dalis įstaigų susitarimuose numatė teikti daugiau slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugų, taip pat stacionarinių paliatyviosios pagalbos bei skubiosios medicinos pagalbos paslaugų ir kt.

Valstybinės ligonių kasos skaičiavimais, susitarimais užtikrintas papildomas finansavimas leis šalies gydymo įstaigoms suteikti papildomai apie 200 tūkst. gydytojų specialistų konsultacijų, 1300 sąnarių endoprotezavimo operacijų, 37 tūkst. dienos stacionaro ir 7,5 tūkst. dienos chirurgijos paslaugų.

Didžiausius įsipareigojimus susitarimais prisiėmė Kauno klinikos, Santaros klinikos, Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė, Respublikinė Panevėžio ligoninė ir kitos įstaigos.

Didinti paslaugų skaičių numatė ir kai kurios regioninės įstaigos, tokios kaip Druskininkų ligoninė, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė, Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centras ir kai kurios poliklinikos, pavyzdžiui, Vilniaus mieste  Centro poliklinika, Antakalnio poliklinika, Šeškinės poliklinika ir kt. Taip pat susitarimus pasirašė kai kurios privačios gydymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
o konservu kandidatas i merus,savo programoje raso kad mazins finansavima miesto ligoninems,tai isivaizduojat kas desis ligoninese,nes ir dabar yra blogai.sveikatos apsaugai reikia kaip tik didinti o ne visokiems it projektams ar tipo prekybos centru remimams.jo blogai bus klaipedos zmonems jei bus koncervas.

Airida

Airida portretas
Čia ne lėšų reikia o elementarios tvarkos. Jeigu bus tinkami vadovai , tai ir tvarka bus tokia , kokia ir turėtų būti. O pinigų visad bus mažai. Nėra vadybos , kuri gebėtų tinkamai įvertinti situaciją ir veikti o nesitaikyti su personalo virkavimais. Paprastas pavyzdys: Klaipėdos ligoninėje gulėjo moteris, kuri per dvi savaites buvo taip nugydyta, kad nuo moters kūno dalių iššutimų kraupios , pūvančios žaizdos atsivėrė. Gyvas žmogus pūva o medikai to nepastebi ir išrašo namo. Ar tai čia ne medikų apsileidimas. Jeigu žmogus neturi pinigų, tai kam jį ir prižiūrėti, tegul galus gauna. Toks medikų požiūris į varganas žmones. Lėšos nei prie ko - elementaraus žmogiškumo trūkumas.

geros lazdos reikia polikliniku vadovamas, o ne milijonu

geros lazdos reikia polikliniku vadovamas, o ne milijonu portretas
artis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių