Eismo sąlygos naktį bus sudėtingos – jas sunkins lijundra, plikledis ir mišrūs krituliai

Šiaurės Lietuvoje ant kelių dangų pradėjo formuotis plikledis, šeštadienio pavakare perspėja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

 


 

Bendrovė „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus barsto, tačiau vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų greitį.

Likusioje šalies dalyje dėl buvusio ar besitęsiančio silpno lietaus pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai daugiausia šlapi ar drėgni, tik šiaurės ir šiaurės rytų Lietuvoje dėl šlapdribos vietomis yra šlapio sniego provėžų.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka su prispausto ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis aplediję, tik vidurio ir pietvakarių Lietuvoje šie keliai taip pat daugiausia šlapi.

Oro temperatūra pavakare svyruoja nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį vakariniuose rajonuose daug kur numatomi krituliai – sniegas, šlapdriba, vietomis lijundra. Plikledis. Vėjas besikeičiančios krypties, 4–9 m/s, kai kur iki 12 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio, rytiniuose rajonuose vietomis iki 10 laipsnių šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių