G. Nausėda: į švietimo pažangos procesą būtina įtraukti vaikus ir jaunimą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį atidarė Švietimo pažangos asamblėją, kurioje pristatyti inovatyvūs švietimo projektai ir mokymo iniciatyvos iš visos šalies mokyklų bei švietimo organizacijų.

Prezidentūros ir partnerių iniciatyva Tarptautinę vaikų gynimo dieną surengta Asamblėja siekiama atkreipti dėmesį į vaikų ir jaunimo įtraukimo į švietimo pažangos procesą svarbą.

Prezidentas pakvietė švietimo bendruomenes ir jaunimą susitelkti ieškant geriausių sprendimų, kurie paspartintų švietimo proveržiui reikalingus pokyčius. Jo teigimu, bet kokios diskusijos apie švietimą be jaunimo yra negyvos, tuščios, biurokratinės.

„Labai skatinu kalbėti apie jaunimą su pačiu jaunimu. Jis yra Lietuvos ateitis, be kurio valstybės augimas ir gerovė – neįsivaizduojami. Būtina pergalvoti švietimo procesus – į juos žvelgti lanksčiau, kūrybiškiau, atviriau“, – sakė šalies vadovas.

Būtina pergalvoti švietimo procesus – į juos žvelgti lanksčiau, kūrybiškiau, atviriau.

Prezidento teigimu, mokymo procesuose būtina skatinti lyderystę, kritinį analitinį mąstymą ir kūrybiškus problemų sprendimo būdus, į mokymą integruoti technologijas ir inovacijas, įtraukti žaliąsias aplinkosaugines temas.

Pasak šalies vadovo, pasaulio įvykiai reikalauja informacinio atsparumo ir pilietinio pasirengimo, dar didesnę svarbą įgyja kūrybiškumo ir skaitmeninė kompetencijos, aktualesne tampa kultūros bei švietimo sąveika, pilietiškumo ugdymas.

Prezidentūra švietimo pažangos asamblėją inicijavo ir organizavo kartu su partneriais VDU Švietimo akademija, EDU Vilnius, „Renkuosi mokytis“ ir Lietuvos moksleivių sąjunga.

Asamblėjoje dalyvavo mokytojai, edukologai ir mokiniai iš visos Lietuvos, buvo pristatyti 42 atrinkti švietimo įstaigų projektai. Iš viso asamblėjai buvo pateiktos 145 projektų paraiškos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių