Į kunigo akibrokštą sureagavo ir Kauno meras: bažnyčios tarnams nesu niekuo nusidėjęs

  • Teksto dydis:

Dienraščiui „Klaipėda“ paviešinus informaciją apie tai, kad kunigas, grasinęs sudeginti Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, papuolė į policijos akiratį, skandalas ir dvasininko aptarinėjimai viešoje erdvėje tik įsisiūbavo. Ką apie tai mano bažnyčios atstovai, gyventojai ir paties kunigo Rolando Taučiaus atsiprašymas – LNK reportaže.

Kauno vienuolyno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje tarnaujantis kunigas R. Taučius rinkimų naktį socialiniuose tinkluose sukėlė audrą viešai parašęs, jog geriausias siūlymas – V. Matijošaitį sudeginti ant XIII amžiaus laužo.

„Nebuvo nei grasinimas. Aš daugiau mėgstantis pajuokauti, bet niekada nėra tokios minties grasinti žmogui, nes tikrai nedera. Bet tikrai, pasidavęs rinkimų rezultatų sukeltoms emocijoms, neapgalvotai pajuokavau“, – pasiteisinimus dėstė kunigas R. Taučius.

Pranciškonų vadovybė liepė kunigui viešai atsiprašyti.

„Man kaip kunigui, vienuoliui, apskritai tikinčiam žmogui taip elgtis nedera. Nuoširdžiai atsiprašau tiek mero, tiek tų, kuriuos mano komentaras papiktino ir nuliūdino. Esame nusidėjėliai, reikia atsiversti mums visiems“, – toks buvo kunigo atsiprašymas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pranciškonų vadovybė tokį pasisakymą vertina griežtai.

„Mes turime atspindėti tą mylinčią bažnytinę visuomenę, tad nesuvokiama net protu, kaip galima išreikšti būtent tokius žodžius“, – komentavo Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras Evaldas Darulis.

Kunigas sako, kad per aštriai sureagavo į rinkimų rezultatus.

„Stebėdamas bendrai, kas vyksta politinėje situacijoje, kaip įvyko savivaldybės rinkimai, kaip formuojasi, grynai, va, taip kritiškai vertinau pačių rinkimų eigą“, – sakė kunigas R. Taučius.

Į kunigo komentarą sureagavo ir V. Matijošaitis.

Nei šiam kunigui, nei kitiems Bažnyčios tarnams nesu niekuo nusidėjęs.

 

„Nei šiam kunigui, nei kitiems bažnyčios tarnams nesu niekuo nusidėjęs. Per aštuonerius metus nemažai bažnyčių atnaujinta, įrengtas pastatų apšvietimas, kad jos būtų iš tolo matomos ir puoštų mūsų miestą tamsiu paros metu. Tikiuosi, kad šis jauno žmogaus leptelėjimas buvo netyčinis ir nieko blogo nelinkintis, o klysti – žmogiška. Nemėgstu politikuoti pats, todėl nuoširdžiai linkiu neužsiimti tuo ir dvasininkams“, – toks buvo Kauno mero V. Matijošaičio komentaras. 

„Dvasininkai politiniais klausimais galbūt net ir neturėtų kalbėti, nebent tarpusavyje. Bet taip viešai reikšti savo nuomonę, kuri galėtų turėti įtaką, ypač jei dar ta kalba yra agresyvi, manau, apskritai tai neatspindi mūsų kaip dvasininkų pašaukimo“, – kalbėjo E. Darulis.

Gyventojai į kunigo pasisakymą reaguoja skirtingai.

„Man nepatinka, nehumaniška, ypač kunigui“, – teigė kalbinta moteris.

„Visi turime teisę į laisvą nuomonę, bet jei ji yra grindžiama neapykanta, tada gal geriau susilaikyti nuo tokių žodžių“, – sakė kita pašnekovė.

„Manau, savo nuomonę kiekvienas gali pasakyti. Tik ne visiems ta nuomonė patinka“, – kalbėjo moteris.

„Be abejo, blogai vertinu. Nėra už ką jį deginti iš tikrųjų“, – savo nuomonės neslėpė vyras.

Kunigo komentaras apie mero sudeginimą užkliuvo ir teisėsaugai.

Feisbuko nuotr.

„Gauta informacija, jog policijos pareigūnai socialiniuose tinkluose pastebėjo, jų nuomone, nederamo pobūdžio informaciją, komentarą. Ir ši informacija buvo užfiksuota. Dabar tikslinamos įvykio aplinkybės“, – informavo Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laiptai

laiptai portretas
nu nereikia stumdyt.

Na

Na portretas
Ir kunigai, siaubas kažkoks ta bažnyčia su tokiais savo tarnais

milicininke,

milicininke, portretas
vagis turi sėdėti kalėjime
VISI KOMENTARAI 111

Galerijos

Daugiau straipsnių