Į tyrėjų akiratį patekusių vaikų namų „Perlinka“ globotiniai ketina grįžti į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Ukrainos ir Lietuvos institucijos šiuo metu derina procedūras bei dokumentus dėl ukrainiečių vaikų namų „Perlinka“ auklėtinių grįžimo į Ukrainą, penktadienį pranešė portalas 15min.lt.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė portalui patvirtino, kad yra gautas kol kas žodinis Ukrainos institucijų prašymas dėl vaikų grąžinimo į gimtinę. Juos žadama paskirstyti į šeimas. Vaikų grįžimui šįkart neturėtų sutrukdyti teisėsaugos vykdomas tyrimas dėl galimos prekybos vaikais.

Generalinė prokuratūra nurodė, jog „šiuo metu jau yra apklausti visi į Lietuvą atvežti vaikai bei juos lydėję asmenys, kiti liudytojai, išsiųsti tarptautinės teisinės pagalbos prašymai, pradedama gauti informacija apie ankstesnius šio Ukrainoje registruoto institucinio globėjo organizuotus vaikų vizitus užsienyje, renkami kiti tyrimui reikšmingi duomenys“.

Trakų poilsiavietėje apgyvendinti 43 vaikai iš Oleksandrijos vaikų namų į Lietuvą buvo atvežti kovo 2 dieną savanorių iš Lietuvos ir „Perlinkos“ vaikų namų vadovybės pastangomis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasvaikaiukrainiečiaiPerlinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių