Įkurta asociacija: siekiama gerinti globoje esančių senjorų, neįgaliųjų situaciją

Siekiant gerinti socialinės globos paslaugų gavėjų – senjorų, neįgaliųjų situaciją Lietuvoje, įkurta asociacija „Mano globa“.

Įsteigtą asociaciją trečiadienį pristatė jos pirmininkas Juozas Brigmanas.

„Pirma, tai, kaip bebūtų keista, dažniausiai mes gauname tuos negeruosius signalus iš globos įstaigų vadovų. Pirma, aš manau, kad reikėtų padėti jiems“, – trečiadienį žurnalistams asociacijos tikslus pristatė J. Brigmanas.

Anot jo, asociacija taip pat kelia tikslą apmokyti socialinius darbuotojus, kurie neturi tinkamų įgūdžių darbui su sudėtingais globos įstaigų gyventojais.

„Trečia dalis būtų keisti požiūrį į neįgaliuosius. Mūsų požiūris yra atstumiantis“, – sakė jis.

Jis taip pat kalbėjo, kad asociacija kreips dėmesį į galimus globos įstaigų gyventojų teisių suvaržymus.

L. Balandžio / BNS nuotr.

„Mes manome, kad yra pažeistos žmogaus teisės, kada jis negali savanoriškai ateiti ir išeiti iš globos įstaigų ir tą sprendžia savivaldybė“, – kalbėjo J. Brigmanas.

Mes manome, kad yra pažeistos žmogaus teisės, kada jis negali savanoriškai ateiti ir išeiti iš globos įstaigų ir tą sprendžia savivaldybė.

Europos senėjimo tinklo Generalinės Asamblėjos narė Angelė Bajorienė sakė mananti, kad globos įstaigose turėtų atsidurti ne visi. Anot jos, „socialiai problemiški“ žmonės – proto ar psichikos negalią turintys, benamiai – galėtų gyventi kitokiomis sąlygomis.

„Diferenciacija yra būtina žmogaus (gyvenimo – BNS) kokybei ir kitų žmonių teisių užtikrinimui“, – kalbėjo ji.

Asociacijos tikslas yra atstovauti socialinės globos paslaugų gavėjų interesams, aktyviai dalyvauti valstybės socialinės politikos formavime.

Pasak asociacijos, Lietuvoje yra virš 200 socialinės globos paslaugas teikiančių organizacijų, kuriose gyvena ir globos paslaugomis naudojasi keliasdešimt tūkstančių jų gyventojų. Pasak jų, kokybės reikalavimai globai ir jos poreikis didėja, auga paslaugų kainos. Tai turi įtakos norimos globos įstaigos pasirinkimui, tinkamų slaugos ir gyvenimo sąlygų gavimui.

Anot organizatorių, šiandien iš globos namų gaunama informacija apie galimą gyventojų teisių suvaržymą, nuogąstavimus dėl neapibrėžtų galimybių finansuoti globos paslaugas šių metų antrąjį pusmetį.

Asociacijos steigėjai – 230 socialinės globos paslaugų gavėjų.

Asociacija numato bendradarbiauti su vyriausybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, senjorų bendrijomis, socialinės globos, mokymo įstaigomis, savivaldybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kašonys

Kašonys portretas
Kas ta Europos senėjimo tinklo veikėja Angelė Bajorienė, viena iš naujos asociacijos steigėjų? Buvusi Prienų globos namų viršininkė, painiojusi viešuosius ir privačius interesus, įdarbinusi įstaigoje gimines. Socialinio darbo profesionalus seniai ruošia Klaipėdos universitetas, o ši asociacija imituos ruošimą ir gviešis valstybės pinigų. Interesas aiškus.

monikaturi

monikaturi portretas
visi zmones turi tas pacias teises net ir i globa..,ojus ka siulote su savo asociacija

ai

ai portretas
eiline algas gaunanciu veltedziu asociacija...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių