Ilgąjį savaitgalį policija stiprins patruliavimą šalies keliuose

  • Teksto dydis:

Artėjant Joninėms ir magiškai Rasų nakčiai, Lietuvos kelių policijos tarnyba neabejoja, kad norinčiųjų pramogauti kelias dienas bus, ir įspėja susiruošusiuosius keliauti linksmintis vairuotojus: ilgąjį savaitgalį visoje šalyje visą parą vyks sustiprinta vairuotojų blaivumo ir apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir greičio kontrolė.

Pranešama, kad nuo šios savaitės vidurio Lietuvos kelių policija daug atidžiau stebės eismo dalyvius ir sieks išaiškinti vairuotojus, kurie padarė šiurkščius ir pavojų saugiam eismui keliančius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Parinktų prevencinių priemonių, kurias birželio 23–26 dienomis vykdys policijos pareigūnai, tikslas – užtikrinti, kad eisme nedalyvautų nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų apsvaigę asmenys, užkardyti pavojingą ar net chuliganišką vairavimą švenčių dienomis, kai padidėja eismas visoje šalyje.

„Iki soties pasimėgaukite Rasų šventės apeigomis, burtais atsakingai ir saugiai keliaudami,  nevartodami alkoholio. Tai viena iš svarbiausių policijos pareigūnų rekomendacijų visiems eismo dalyviams. Keliaudami automobiliu, nepamirškite užsisegti saugos diržų, o kelyje venkite bet kokių su vairavimu nesusijusių veiksmų: nevalgykite, neskambinkite mobiliojo ryšio priemone nesinaudodami laisvų rankų įranga ir kt. Turite sutelkti dėmesį į kelią. Pasirūpinkite ir kartu keliaujančiais vaikais. Nepalikite jų be priežiūros ir nepamirškite vaiko ūgiui ir svoriui pritaikytos kėdutės ar pasostės. Vyresni vaikai taip pat turi užsisegti saugos diržus“, – primena policijos pareigūnai.

Lietuvos kelių policija turi patarimų ir pėstiesiems – labai pravartu turėti atšvaitą, o prieš žengdami į važiuojamąją kelio dalį, būtinai įsitikinkite, kad tai daryti saugu. Eidami per pėsčiųjų perėją, nesiblaškykite, nedelskite ir jokiu būdu nesinaudokite mobiliojo ryšio priemonėmis. Dviračių ir paspirtukų vairuotojams, judantiems važiuojamąja kelio dalimi, reikia dėvėti ryškiaspalvę liemenę, jaunesniems nei 18 būtina dėvėti saugos šalmą, vyresniems jis rekomenduojamas. Nevažiuokite pėsčiųjų perėjomis – jas kirskite nulipę nuo savo transporto priemonės.

Skubėdami ieškoti paparčio žiedo ar palydėti saulės, būkite dėmesingi ir važiuokite tik saugiu greičiu neviršydami leistino važiavimo greičio.

2021 metais, Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, birželio 23–24 dienomis šalies keliuose įvyko 20 eismo įvykių, per kuriuos buvo sužeisti 22 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių