Imuniteto koronavirusui neturintiems keliautojams izoliacija trumpėja iki 7 dienų

  • Teksto dydis:

Iš užsienio atvykstantiems nepasiskiepijusiems ir nepersirgusiems keliautojams trumpinama izoliacija – ji truks nebe dešimt, o septynias dienas, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Kaip ir anksčiau, prieš kelionę jiems reikės atlikti tyrimą dėl COVID-19 ligos.

Ši tvarka įsigalios nuo pirmadienio kartu su paveiktų paveiktų šalių sąrašu, kuris per savaitę nepakito.

Taip pat nuo pirmadienio rekomenduojamas PGR tyrimas atvykstantiems iš raudonos, geltonos arba pilkos zonos šalių nebus atliekamas mobiliuose punktuose ir jam nebus registruojama Karštąja linija 1808.

Iš šios zonos atvykstantiems keliautojams bus rekomenduojama ne vėliau kaip trečią dieną po atvykimo savo lėšomis atlikti PGR tyrimą arba greitąjį antigeno testą. Gyventojai turėtų patys pasirinkti tyrimus atliekančią gydymo įstaigą arba laboratoriją ir joje registruotis.

Asmenimis, turėjusiais sąlytį, kuriems taikoma su kelionėmis susiję reikalavimai, nuo šios bus laikomi asmenys, grįžę ar atvykę iš šalių, įtrauktų į COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą, arba keliavę per paveiktas šalis dešimt dienų iki atvykimo į Lietuvą, išskyrus keliavimą oro transportu, kai neišeinama iš oro uosto tranzito zonos.

Iki šiol minėtas terminas buvo 14 dienų.

Visiems keliautojams – tiek paskiepytiems ar persirgusiems, tiek besitestuojantiems – prieš atvykstant privaloma užpildyti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro anketą.

Paveiktų šalių sąrašas atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

Užsieniečiams iš trečiųjų šalių į Lietuvą atvykti draudžiama, išskyrus Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos numatytas išimtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių