Privertė teisintis dėl Vilniaus eglės kainos ir spalvų: tikrai už 230 tūkst. eurų?

  • Teksto dydis:

Kol nė vienas miestas eglės dar neįžiebė, o Vilnius tik patikrino, ar veikia girliandos, žmonės susikibo dėl jos grožio. Antradienio pavakarę išvystas jos vaizdas akimirksniu pasklido socialiniuose tinkluose, tačiau diskusijos dėl eglės nerūpi Kalėdų Seneliams, kurie užsiėmę rimtesniais reikalais, pasakojama LNK reportaže. 

Kalėdų laukimas Lietuvoje dažniausiai prasideda ne nuo jausmo, o nuo pagrindinių miestų eglių. Bet ir tai skirstoma į tris etapus. Iš pradžių aptariama kaina, paskui dar nebaigtos puošti eglės vaizdas, kol galiausiai prasideda eglučių kovos. 

Ką apie sostinės eglę mano praeiviai?

„Mums užkliuvo spalvos – per daug marga“, – sakė jauna porelė. 

„Kol kas dar nelabai, bet gal nereikėtų vertinti iš anksto“, –  savo nuomone pasidalino kita užkalbinta praeivė.

„Nieko, normali, kukli tokia, bet gal taip ir reikia tokiu laiku. Nebūtina kažko ekstravagantiško“, – svarstė kita pašnekovė.

Taigi kai kam eglė pasirodė kukli, tačiau internautai grįžta į pirmąjį etapą ir beda pirštu į kainą – 230 tūkst. kainuojanti eglutė savo vaizdu neatitinka kainos. Vilniaus kultūros centro vadovas šiandien priverstas teisintis.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

„Galiu nuraminti, kad paties montavimo darbų kol kas atlikta ne daugiau kaip 25 proc. ir vyko testavimo darbai, – sakė Vilniaus kultūros centro direktorius Paulius Jurgutis.

Taigi eglė atrodys kitaip nei per patikrinimą.

„Visada žmonės linkę iškart teisti“, – kalbėjo gatvėje užkalbinta mergina.

Eglė papuošta spalvą keičiančiomis girliandomis, kurios gali išgauti įvairių spalvų derinius. Internautams jie irgi nepatiko. Vieni matė Baltarusijos vėliavos spalvas, kitiems skirtingos spalvos primena Nacionalinės LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) teisių organizacijos vėliavą.

„Manau vis tiek kažkam patiks, kažkam ne, – svarstė jaunuolis, paklaustas, kaip manąs, koks bus galutinis vaizdas. – Manau pagerės“.

Kalėdų Seneliai šiemet ypatingi – išėję iš kalėjimų, buvę priklausomi nuo narkotikų. Jie savo pavyzdžiu rodo, kad galima keistis.

Nors pasipiktinimas kilo, organizatoriai nedetalizuoja, kaip atrodys miesto eglė. Yra žmonių, kuriems diskusijos apie eglę iš viso nerūpi. Į sąskrydį susirinkę Kalėdų Seneliai turi rimtesnių reikalų – priėmė deklaraciją, kuria Vilniuje įsteigė Kalėdų Senelio rezidenciją. Taip pat patvirtino taisykles, kas šiemet sulauks dovanų.

„Tik geri vaikai iš Senelio gaus visas dovanas, kurių prašė laiškuose“, – vienbalsiai pritarė šiam punktui susirinkę Kalėdų Seneliai.

Dovanų gaus ir suaugę, tik jų norai kartais per dideli. Anot Senelių, nebūtina prašyti „Porsche“ ar iPhone 13 telefono.

Šie Kalėdų Seneliai šiemet ypatingi – išėję iš kalėjimų, buvę priklausomi nuo narkotikų. Jie savo pavyzdžiu rodo, kad galima keistis ir stengtis būti geresniems net suaugus.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Jie atviri, pasiruošę savo gyvenimą keisti. Daugeliui pas mus būna pirma darbo vieta ir pirma darbo patirtis, – sakė „Mano guru“ direktorė Reda Sutkuvienė.

Kalėdų Seneliai kartu su vaikais gamins apkasų žvakes, kurias vėliau perduos Ukrainos kariams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norvegai

Norvegai portretas
turi py de ras ta seni salti, mes turime naujametine eglute py de ras tam. As galvojau eglute vaikam, pasirodo ne, ji py de ras tu reklamai, apsivemsiu:-))))

!!!!

!!!! portretas
Tikiuosi,kad sitie aferistai bus išryškinti ir grazins pinigus!

Klpd.

Klpd. portretas
Kažkas ne tik pasipinigavo bet tuo pačiu ir pavarė ir reklamą pyderiams:D)
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių