K. Strupui grąžinta chirurgo licencija

  • Teksto dydis:

Buvusiam Santaros klinikų vadovui Kęstučiui Strupui grąžinta chirurgo licencija, antradienį pranešė „Lietuvos rytas“.

Gydytojo chirurgo ir abdominalinio chirurgo licenciją Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba jam grąžino po trijų mėnesių.

BNS primena, jog licencija K. Strupui buvo panaikinta vadovaujantis Medicinos praktikos įstatymo norma, kad licencijos galiojimas panaikinamas, jeigu gydytojas šiurkščiai pažeidė paciento teises: pasinaudojo pareigomis norėdamas sau gauti neteisėtų pajamų arba dėl kitokių asmeninių paskatų.

Tuomet sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentavo, jog licencijos panaikintos ne visam laikui – po trijų mėnesių gydytojas gali kreiptis dėl naujos išdavimo.

Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo K. Strupas buvo pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo, o jam neteisėtą atlygį davusi pacientė – kalta dėl smulkaus papirkimo.

Teismas konstatavo, kad K. Strupas, būdamas Santaros klinikų generaliniu direktoriumi ir praktikuojančiu chirurgu, 2018 metų sausio mėnesį iš pacientės paėmė 100 eurų kyšį už tai, kad jos pageidaujamu laiku jis pats atliktų jai operaciją.

K. Strupui skirta 5 tūkst. eurų, pacientei – 4,5 tūkst. eurų bauda.

Pasak „Lietuvos ryto“, nuosprendis yra apskųstas Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Opa

Opa portretas
Uż chal tu rà duokit belekiek, viltis miršta paskutine, va kad toks butu sveikatos ministras, chaltursciku svajone, o cia atims licenzijas, gal bent patylekit ar visai proto nera duokit kysius juk negalima, tai visiems tada tegu duoda ane? Kodel gydytojams reikia duotu ir prie ko masiulis, tipo neduosi negydysiu? Tai apie ka kalbam, uż kà jiems duoti, kad labai graźús?ir mokesi 12 m

...

... portretas
Gerai,tegu operuoja.Reikia zmogu vertint ir pagal darba...

Rici

Rici portretas
Pirma reik mest lauk PROKURORA ir tuos kas isduoda licenzijas,nes pasiduoda prokuroru spaudimui.O kysio davimas ,taip ir nebuvo irodytas,teismas vadovavosi prielaidomis ,GAL BUVO DUOTAS KYSIS.GEDA TOKIAM TEISMUI,niekuo nesiskiriam nuo Rusyno ir Belarusijos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių