Kaišiadorių rajone gyventojai ir gelbėtojai sutvirtino patvinusio tvenkinio pylimą

Kaišiadorių rajone gyventojai ir ugniagesiai gelbėtojai sutvirtino po stiprios liūties patvinusio tvenkinio pylimą.

Trečiadienio rytą, apie 7.27 val., buvo gautas pranešimas, kad Žiežmarių apylinkės seniūnijoje, Žalvarnių kaime, Kertaus gatvėje, patvinęs Žalvarių tvenkinys, vanduo liejasi per užtvankos viršų, bėga per važiuojamąją kelio dalį.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, atvykę ugniagesiai gelbėtojai pamatė, kad pakilęs Žalvarių tvenkinio vandens lygis, šiukšlėmis užsikimšusi tvenkinio pralaida.

Buvo pašalintos nuo tvenkinio pralaidos grotų susikaupusios įvairios šiukšlės, šakos. Tvenkinio pylimas gyventojų pastangomis papildomai sutvirtintas maišais su smėliu.

Apie įvykį informuoti aplinkosaugininkai, savivaldybės administracija.

Kaišiadorių rajono Žiežmarių miestelio apylinkes antradienį nusiaubus smarkiai liūčiai, trečiadienį savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija vienbalsiai nusprendė paskelbti ekstremalųjį įvykį.

Savivaldybė skelbia, kad dėl iškritusio neįprastai didelio kritulių kiekio ir liūties Kaišiadorių rajone šiuo metu yra keletas sugadintų ir neišvažiuojamų kelių: Mūro Strėvininkai – Jegelonys, Liutonys – Kietaviškės, Žiežmariai – Nemaitonys ties Pakertais, Burbiškių kaime Žiežmarių apylinkės seniūnijoje, Varkalėse kelyje Žiežmariai – Klėriškės. Taip pat laikinai apribojamas eismas Žiežmariuose Kertaus gatve. Gyventojų prašoma rinktis vykti kitais keliais.

Per liūtį Pakertų kaime kelias skilo perpus, atsivėrė apie 10 metrų pločio duobė. Šis kelias priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Feisbuko grupės „Ką pamatyti Lietuvoje“, Remigijaus Čėsnos nuotr.

Kaišiadorių savivaldybė jai priklausančius kelius ketina tvarkyti savo rezervo lėšomis, o paskui prašyti Vyriausybės pagalbos.

Kaišiadorių rajono Žiežmarių miestelio apylinkes antradienį nusiaubė smarki liūtis – sugadinti keliai, suniokoti pasėliai, užtvindyti, kiemai, gatvės ir rūsiai.

Pasak sinoptikų, Kaišiadorių regione iškrito 42,5 milimetrų kritulių, žemės ūkio naudmenų plotų užtvindyta daugiau kaip 10 hektarų. Savivaldybė svarsto galimybę mokėti kompensacijas ūkininkams ir žemės savininkams, kurių pasėliai.

Žiežmariuose pilnai išsiliejusi Strėvos upė užliejo aplinkines teritorijas.

Manoma, kad gamtos stichija padarė šimtatūkstantinius nuostolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių