Kalėjimų departamente pradėjo dirbti toksikologas R. Badaras

  • Teksto dydis:

Kalėjimų departamento Sveikatos priežiūros skyriuje pradėjo dirbti gydytojas toksikologas, biomedicinos mokslų daktaras Robertas Badaras.

Jis bus atsakingas už priklausomybės ligų kompleksinio ir nuoseklaus prevencijos, intervencijos bei reabilitacijos proceso organizavimą laisvės atėmimo vietose, teiks metodinę pagalbą departamento padalinių ir pavaldžių įstaigų specialistams, pranešė Kalėjimų departamentas.

„Džiaugiamės ir labai vertiname, kad toks profesionalus specialistas sutiko prisidėti prie mūsų kolektyvo. Tikime, kad daktaro Roberto Badaro turimos mokslo žinios, profesionalus požiūris ir ilgametė patirtis leis įgyvendinti laisvės atėmimo vietose esminius priklausomybių ligų gydymo ir prevencijos pokyčius“, – sakė Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

R. Badaras turi gydytojo klinikinio toksikologo, gydytojo anesteziologo reanimatologo licencijas, taip pat visuomenės sveikatos priežiūros specialisto licenciją verstis privalomuoju mokymu apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai. Klinikiniu toksikologu jis dirba nuo 1990 metų, nuo 2010 metų yra Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Toksikologijos centro vadovas.

Anot pranešimo, artimiausiu metu planuojama priimti ir naują socialinį darbuotoją į Kalėjimų departamento Resocializacijos skyrių, jis taip pat bus atsakingas už priklausomybių gydymo laisvės atėmimo įstaigose tobulinimą siekiant apjungti sveikatos priežiūros ir socialinės pagalbos paslaugas, taikant kompleksinį gydymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raminta Anonimui

Raminta Anonimui portretas
Kai galvoje tik šukos ir peiliukai.... Pasidžiauk, kad tokio lygio gydytojas išties pagalbos ranką tiems, kurie nuskriaudė kitus ir save.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaliniai, sumeskim daktarui ant šukų ir skutimosi peiliukų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių