Kariuomenė įsigijo optinių taikiklių, pirks minosvaidžių ir termovizorių

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenė už daugiau nei milijoną eurų eurų įsigijo optinių taikiklių, taip pat ketinama karius aprūpinti iki 100 minosvaidžių ir beveik 300 modernių termovizorių, kurie leistų lengviau aptikti taikinius tamsoje ar sudėtingomis oro sąlygomis.

Ministerijos atstovai BNS nurodė, kad artimiausiu metu ketinami įsigyti 50-100 vienetų 60 mm kalibro minosvaidžių būtų skirti Sausumos pajėgų manevriniams padaliniams. Pirkimo dokumentuose nurodoma, kad pradžioje būtų įsigijama tik 10 šių ginklų, likusieji būtų perkami pasirašius penkerių metų trukmės sutartį, vėlesniais metais. Tiekėjai privalės aprūpinti kariuomenę ir minosvaidžių remonto priemonėmis, atsiradus poreikiui taip pat ketinama įsigyti ir įvairių minosvaidžiu sistemos komponentų bei priedų.

KAM taip pat nurodė, jog iš viso ketinama įsigyti apie 300 termovizorių, kurie leistų bet kuriuo paros metu ir bet kokiu oru aptikti taikinį, esantį už pusės kilometro ir užtikrinti didesnį pėstininkų skyriaus ugnies efektyvumą. Termovizoriai turėtų būti pagaminti taip, jog kariai juos galėtų naudoti ir kaip taikiklius prie ginklų, ir kaip atskirą rankinį prietaisą. Juos naudos kariuomenės padaliniai, vykdantys užduotis „plataus spektro operacijose“ tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų, nurodo KAM.

Prieš kelis mėnesius kariuomenė taip pat įsigijo artimosios kovos taikiklių komplektų - 1,16 mln. eurų sutartis sudaryta su švedų įmone „Aimpoin“. Hermetiški, vandeniui atsparūs taikiklių komplektai, kuriuos sudarys taikiklis , vaizdo priartinimo prietaisas su greitojo tvirtinimo sistema ir naktinio matymo įrangai greitai pritvirtinti skirta sistema, bus pritaikomi lengviesiems automatiniams pėstininkų ginklams, kuriems naudojami 5,56x45 mm arba 7,62x51 mm šaudmenis. Kaip anksčiau nurodė KAM, įsigyjant šiuos taikiklių komplektus siekiama padidinti pėstininkų ugnies efektyvumą.

Taikiklius ketinama įsigyti per trejus metus, kiek jų kariuomenė gaus, ministerija neskelbia.

Kaip informavo KAM, šiuo metu kariuomenė turi panašią ginkluotę, kaip perkama, tačiau šie įsigijimai leis ją modernizuoti, taip pat standartizuoti kariuomenės naudojamą įrangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Reiktu daugiau priestankines ir priesmalunspanines ginkluotes.

Algirdas

Algirdas portretas
Idomu pries ka ruosiames kariauti? Juk Rusija per Lietuva praeitu per dvi val. Jauciu, kad nespetume net isauti. Skirti pinigai ginklavimosi eina veltui. Gal tie ginklai skirti ES karinems pajegoms treniruotis musu pinigais. Kartais geriau patileti ir netamyti liuta uz usu ir bus taika. Smetonos laikais irgi juokemes is sovietu, o kuo tai baigesi, gerai zinome.

aitvaras

aitvaras portretas
Ar optiniu taikikliu Lietuva nesugeba pasigaminti pati,kad reikia pinigus leisti.Juk optiniai taikikliai visai nesudetingi.Panasiai ir su naktinio matymo prietaisais.Vargsa ta salis,kuri toki nesudetinga prietaisa turi pirkti.Bendrai konoreti,juk dantu pasta,kramtoma guma ir muila irgi importuojame...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių