Karo tarnybos vengusiam šauktiniui – 1 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Privalomosios karo tarnybos vengusiam jaunuoliui skirta 1 tūkst. eurų bauda, penktadienį pranešė Panevėžio apylinkės teismas.

Jo teigimu, Joniškėlio rajone gyvenamąją vietą deklaravęs, tačiau Norvegijoje dirbantis 25 metų jaunuolis buvo įrašytas į Panevėžio regiono karo prievolininkų sąrašą bei informuotas apie jų pareigas, bet vengė šaukimo į privalomąją karo tarnybą.

„Jis nepateikė reikalingų dokumentų ir paskirtu laiku neatvyko į Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Biržų poskyrį, tad buvo nubaustas administracine tvarka 15 eurų bauda“, – rašoma teismo pranešime.

Pasak teismo, jaunuolis taip pat nustatytu laiku neatvyko pasitikrinti sveikatos, tad už pakartotinį nusižengimą jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paskirta 60 eurų bauda.

„Baudos nesumokėjo ir dar kartą kviestas vėl neatvyko į karinės medicinos ekspertizės komisijos Panevėžio pakomisę“, – teigia teismas.

Bylos duomenimis, kaltinamasis savo kaltę dėl nusikalstamos veikos pripažino visiškai ir nurodė, kad vengė šaukimo į privalomąją karo tarnybą, kadangi nenorėjo prarasti nuolatinio darbo Norvegijoje.

Teismo baudžiamuoju įsakymu jaunuoliui skirta 1,5 tūkstančio eurų bauda, tačiau bylą išnagrinėjus supaprastinta tvarka ir kaltinamajam prisipažinus kaltę, bausmės dydis sumažintas trečdaliu – iki 1 tūkst. eurų.

Nesumokėjus teismo paskirtos baudos nustatytu terminu, bauda išieškoma priverstinai arba sprendžiama dėl baudos pakeitimo į viešuosius darbus ar laisvės apribojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kentui.

kentui. portretas
Arba tave pagimdė rusiška bezdžionė,arba tave mažytį mama išmetė iš 9 aukšto.Šiaip ar taip tu išsigimęs,nei smegenų,nei supratimo apie vyriškumą.Tu tikrai lochas,o gal ir pederastas.Tokie ir bijo kariuomenės.

Kentas

Kentas portretas
Fanui - tu pats gaidys, tarnauja tik lohai ir visi tai zino ;)

Fanas

Fanas portretas
Kas netarnavo Lietuvos kariuomeneje, tas gaidys!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių