Kviečia atvykti į Šilinių atlaidus

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 7–15 d. Šiluvos piligriminėje šventovėje bus švenčiamas didžiųjų Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidų (Šilinių) aštuondienis. Šie metai nebuvo ir nėra lengvi pasauliui, tačiau popiežius Pranciškus siunčia meilės, šeimos svarbos žinią, paskelbdamas 2021 m. Šeimos ir Šv. Juozapo metais. Į šios žinios sklaidą jungiasi ir Šiluvos šventovė Didžiųjų Šilinių atlaidų metu. Apie tai, kokios išlaikomos tradicijos, kiek šiandienos pasaulio įtakos galime pajausti atlaidų metu, kokie dvasiniai ir kultūriniai renginiai laukia Šiluvoje, pasakoja Šilinių atlaidų veidas ir koordinatorė Vaida Kneižienė. Vaidą kalbino Šiluvos piligrimų centro atstovė Silvija Čižaitė-Rudokienė.

Didieji Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidai Šiluvoje – tai neišsenkančią vilties žinią siunčiantis reiškinys, tai vieta ir laikas, kur visi yra laukiami ir visiems randama laiko, tai vieta susitikimams, pokalbiams, tylai, kultūrai ir, žinoma, Dievo artumo potyriui.

Kviečiama atvykti rugsėjo 7–15 dienomis į Šiluvos šventovę. Visą atlaidų programą galite rasti www.siluva.lt arba www.kaunoarkivyskupija.lt

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių