Skambės šūvių salvės: Lietuva mini įstojimo į NATO metines

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvoje minimos įstojimo į NATO metinės.

Ta proga Lukiškių aikštėje Vilniuje bus pakeltos Lietuvos ir NATO vėliavos, rengiamas šventinis koncertas.

„Šiandien Lietuvos narystė NATO įgyja dar didesnę prasmę. Rusijos karas prieš Ukrainą esmingai keičia labai daug dalykų, suvokiame, kokia yra saugumo, laisvo apsisprendimo ir apskritai laisvės kaina. Šiandien NATO sąjungininkai yra labiau susitelkę ir vieningi, visi kartu bandome padėti Ukrainai“, – šventės išvakarėse sakė krašto apsaugos ministras Arvydas A. Anušauskas.

Šiandien Lietuvos narystė NATO įgyja dar didesnę prasmę. Rusijos karas prieš Ukrainą esmingai keičia labai daug dalykų.

Klaipėdoje, Klaipėdos universiteto aikštėje, antradienį NATO dienos proga vyks Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadų pasikeitimo ceremonija ir karinės technikos bei ginkluotės paroda.

Šventinėje ceremonijoje pėstininkų brigadai „Žemaitija“ nuo 2019 metų vadovaujantis pulkininkas Nerijus Stankevičius atsisveikins su brigados kariais ir perduos brigados kovinę vėliavą naujai paskirtam vadui pulkininkui Aurelijui Alasauskui, pranešė brigada.

Rikiuotės metu brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai atliks tris dedikacines salves: Lietuvai Tėvynei, Lietuvos kariuomenei ir brigadai „Žemaitija“.

Po iškilmingos rikiuotės vyks karinės technikos ir ginkluotės paroda, ji rengiama prekybos centras „Studlendas“ mašinų stovėjimo aikštelėje.

Lietuvos kariuomenės brigada „Žemaitija“ įkurta 2016 metais atsižvelgiant į būtinybę stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus.

Gynybinio NATO aljanso nare Lietuva tapo 2004 metų kovo 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Būtų įdomu susipažinti su tais, kurie rašo yanki go home, fak USA. Kuo jie užsiima, koks išsilavinimas, tėvų kilmė , pajamos, kokias knygas skaito. Dėl statistikos, kokiu būdu įmanoma prikimšti į galvą tokio šlamšto. Su islamo valstybe , aišku, prikemšama per fanatikų religizmą, su putino valstybe , svarstau, jie niekuo netiki, jų religija susipynusi su putino valdžia, greičiausia propagandinės TV ir degtinės mišinys labai gerai veikia ir bet koks teiginys išverčiamas 100 proc. Tada galima pulti kaimynines šalis, jas aneksuoti, prijungti prie savo teritorijų, kaip viduramžiais, kovoti su civiliais, bet kaltinti viskuom Ameriką. P.s Amerika nenusavino nė vienos teritorijos , kurioje vyko karas ir neįvedė nei savo kalbos, politikos, nepristatė bjaurių garažų, neprigamino kaliošų, nesuardė žemės ūkio. Karas, karui nelygu. Pas jus karas, skirtas vogti ir atiminėti, pas USA- nubausti teroristus ir juos sunaikinti savo lėšomis ir po to IŠEITI.

Spaliukas

Spaliukas portretas
Pats laikas grazinti Lita Priimti Neutralumo Statusa Ir tylei sedeti One Loti kaip shakalui Uz Akelos prispaudus uodega.......

Bibačiulpiai

Bibačiulpiai portretas
landzbergistai, fas!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių