Lietuvoje – audra, ugniagesiai vyksta šalinti nuvirtusių medžių

Penktadienio naktį Lietuvoje numatomas itin stiprus vėjas. Kai kuriuose Lietuvos rajonuose tamsūs debesys jau atklydo, lyja. Apie tai žmonės praneša socialiniuose tinkluose.

Žmonės informuoja, kad žaibuoja, lyja Jurbarke, stiprus vėjas Klaipėdoje. Dėl stipraus vėjo uostamiestyje apribota laivyba.

Gyventojai praneša apie stiprų vėją Šakiuose, Anykščiuose, Kelmėje, Raseiniuose, Panevėžyje. Kai kuriuose rajonuose lyja, žaibuoja.

Kauno rajone, Užliedžiuose vėjas nupūtė putplastį. Anot internautės, Prienų gatvėje jis tiesiog skraido.

Dėl smarkaus vėjo ugniagesiai ketvirtadienį 18 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

„Iki 20 valandos iš viso 18 kartų vykta šalinti nuvirtusių medžių. Išskirčiau Marijampolės apskritį, čia vykta šešis kartus, Kauno – penkis, Klaipėdos – tris“, – BNS ketvirtadienį teigė PAGD atstovas Dainius Vedrickas.

Pasak jo, 17 atvejų fiksuota, kai medžiai šalinti nuo važiuojamosios kelio dalies, vienas – nuo automobilių.

PAGD atstovo teigimu, ugniagesiai šiuo metu reaguoja dar į 10 iškvietimų.

„Pranešimai krenta po truputį, ugniagesiai reaguoja kas keletą minučių“, – teigė D. Vedrickas.

Jo teigimu, pranešimų skaičius apie dėl stipraus vėjo nuvirtusius medžius naktį turėtų sumažėti, o ryte – vėl išaugti.

„Tamsesniu paros metu judėjimas yra ne toks intensyvus, tai pranešimų galbūt bus, bet jie neatspindės realių atvejų. (...) Paryčiais, kai žmonės pajudės į darbus, tai tų pranešimų pagausės, tokia prognozė“, – kalbėjo PAGD atstovas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį ir penktadienį numatomi vėjuoti orai. Šią naktį daug kur protarpiais turėtų lyti, kai kur – su perkūnija.

Feisbuko grupė „Orai ir klimatas Lietuvoje“ praneša, kad dėl stipraus vėjo vėlų ketvirtadienio vakarą šalyje yra 753 elektros gedimai.

„Mirga marga visa Lietuva. Visi gedimai žemėlapyje nesimato, iš viso jų yra 753, tačiau kaip ir įprasta dauguma gedimų fiksuojami kaimiškose vietovėse, kuomet ant elektros linijos užkrenta sunkesnė šaka ar nulūžta visas medis.

Tiesa, gedimų gana nedaug vakarinėje ir šiaurinėje Lietuvos dalyse. Daugiausia jų apie Kauną ir kitur Vidurio Lietuvoje. Vėjo gūsiai net žemyno gilumoje pasiekia iki 18-22 m/s“, – informuoja „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

ELEKTROS ATJUNGIMŲ/GEDIMŲ ŽEMĖLAPIS

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaredliele

Jaredliele portretas
hydraruzxpnew4af.onion
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių