Lietuvoje prasideda vienos didžiausių tarptautinių karinių pratybų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvoje prasideda vienos didžiausių tarptautinių karinių pratybų Lietuvoje „Geležinis vilkas 2022-II“, pranešė kariuomenė.

Dvi savaites Generolo Silvestro Žukausko poligone Švenčionių rajone ir jo apylinkėse treniruosis kariai iš Lietuvos, Belgijos, Čekijos, Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Liuksemburgo, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų ir Australijos.

Iš viso pratybose dalyvaus apie 3500 karių ir 700 karinės technikos vienetų: tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto.

Mokymuose bus vertinamas Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono gebėjimas planuoti ir atlikti puolimo, gynybos bei kitas karines operacijas.

Pratybose dalyvaus ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė, ji su Algirdo bataliono kariais treniruosis „pajėgos prieš pajėgas“ principu, taip pat padaliniai ir atstovai iš kitų Lietuvos kariuomenės pajėgų.

Pratybų metu numatomas karinės technikos judėjimas, bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir pirotechnika.

Pratybos „Geležinis vilkas“ kasmet organizuojamos pavasarį ir rudenį, jomis siekiama palaikyti ir įvertinti pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengtį.

Mokymų dalyviai pratybų metu pademonstruoja savo pasirengimą, dalijasi geriausia patirtimi ir tobulina sąveiką tarp NATO partnerių, teigiama kariuomenės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Įdomu TO PUIKU kiek tau metu durniuk ir tas Wd40 du durniukai dar iš tėvu paėsti gauna toliau jūra iki keliu

onute

onute portretas
Lietuvoje prasideda landžberginiu šventė lietuvos užgrobimas

Wd40

Wd40 portretas
Teisingai daro,apmokymai turi buti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių