Lietuvos karo akademijos absolventams – pirmasis karininko laipsnis

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje, prezidentas Gitanas Nausėda 48 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnams suteiks pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį. 44 vaikinai ir 4 merginos prisieks ištikimai tarnauti Lietuvos valstybei, ginti jos laisvę ir nepriklausomybę.

Tai yra jau 28-oji Lietuvos karo akademijos absolventų laida. Šios laidos kariūnai Akademijoje studijavo Gynybos technologijų vadybos, Tarptautinių santykių ir Nacionalinio saugumo ir gynybos bakalauro studijų programas ir kartu buvo rengiami pagal karinio rengimo programą.

Trys kariūnai baigė jūrų laivavedybos studijas Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje ir karinio rengimo programą Karinių jūrų pajėgų mokymo centre Klaipėdoje, du – Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos instituto absolventai: orlaivių pilotas ir aviacijos mechanikos inžinerijos magistras – karinio rengimo programą pabaigė Akademijoje.

Tęsiant Lietuvos karo akademijos tradicijas ceremonijos metu bus apdovanotas geriausias Akademijos absolventas – jam krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kaip kario garbės simbolį įteiks kardą.

Vėliau Lietuvos karo akademijos ramovėje kariūnams bus įteikti bakalauro diplomai, pėstininkų būrio vado kvalifikacijos pažymėjimai. Tradiciškai 28-osios kariūnų laidos absolventai prie ramovės pasodins ąžuoliuką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
anksciau kariunai iseidavo kaip robotai tik statutas galvoje buvo ,jie daugiau nieko nezino.nes sedi destytojai su sovietiniu mastymu desto .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių