Lietuvos piliečiai į Pietų Afriką nuo šiol galės keliauti su elektroninėmis vizomis

  • Teksto dydis:

Pietų Afrikos Respublikai (PAR) nusprendus Lietuvą įtraukti į elektroninės vizos schemą, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad tai šalies piliečiams leis į PRA keliauti paprasčiau.

„Šis Lietuvos diplomatų pastangomis pasiektas PAR sprendimas toliau nuosekliai didina Lietuvos paso patrauklumą, kuris jau dabar patenka į „galingiausių“ pasaulio pasų dešimtuką. E-vizos schema pakylės į naują lygį turizmą, verslo bei akademinius mainus, taip pat žmogiškuosius ryšius tarp abiejų šalių“, – ketvirtadienį pranešime sakė G. Landsbergis.

Ketvirtadienį PAR paskelbė, kad Lietuva, kaip ir dar 19 šalių, įtraukta į elektroninės vizos schemą. Tai reiškia, kad nuo šiol Lietuvos piliečiai, norintys į PAR atvykti turizmo ar verslo tikslais, savo paraišką trumpalaikei vizai gauti galės užpildyti internetu ir vizą gauti elektroniniu paštu.

Šis Lietuvos diplomatų pastangomis pasiektas PAR sprendimas toliau nuosekliai didina Lietuvos paso patrauklumą, kuris jau dabar patenka į „galingiausių“ pasaulio pasų dešimtuką.

Lietuvos piliečiams nebereikės fiziškai siųsti dokumentų į PAR ambasadą Stokholme, Švedijoje, kaip iki šiol.

Pagal naują procedūrą, visus reikiamus dokumentus bus galima pateikti elektroniniu būdu. Toks PAR vyriausybės sprendimas žymiai palengvins ir sutrumpins vizos gavimo procedūras.

Ambasadorius Pietų Afrikos Respublikoje Dainius Junevičius pažymėjo, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos ambasada PAR nuosekliai šio svarbaus tikslo siekė keldama vizų režimo supaprastinimo klausimą įvairiais lygiais ir skirtinguose formatuose su PAR pareigūnais ir institucijomis.

„Ambasada toliau dės pastangas, kad ilgainiui Lietuvos piliečiai į PAR galėtų vykti visai be vizų“, – teigė D. Junevičius.

PAR elektroninės vizos schema buvo inicijuota 2022 metų kovo mėnesį, siekiant modernizuoti vizų procedūras ir paskatinti turizmą bei investicijas į šalį.

Prieš metus į ją buvo įtrauktos pirmosios 14 šalių, tarp kurių – Indija, Kinija, Kenija, Nigerija, Saudo Arabija ir kitos. Lietuva – pirmoji iš Baltijos valstybių, gavusi teisę prisijungti prie schemos.

Šiame naujame etape be Lietuvos piliečių elektroninės vizos režimu iš Europos Sąjungos šalių galės naudotis dar keturių šalių – Bulgarijos, Kroatijos, Rumunijos ir Slovakijos piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vyt visus liandzberginius iš Afrikos !

Nzn,

Nzn, portretas
su kokia keliavo Katinas,bet kovo 25 diena - jau 3 metai,kaip nebera.

I Afrika!!!

I Afrika!!!  portretas
Galiesite parsivezsti i Lietuva nauju nezinomu ligu!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių