Metai prasidės nepastoviais ir permainingais orais

Naujųjų metų pradžioje vyraus nepastovūs, gana šilti orai. Atplūstantis šaltesnis oras išsilaikys tik sekmadienio naktį, teigia sinoptikai.

Šeštadienio naktį daug kur lynojo, krito dulksna, tvyrojo rūkas. Oras vos spėjo atvėsti iki 1-5 laipsnių šilumos. Pirmąją Naujųjų metų dieną mūsų laukia orų permainos, nes iš šiaurinių platumų Lietuvos link pasuks jau šalčio banga, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Pasak jo, šalčio dar iki vidurdienio nepajausime, nes padangė bus debesuota, pragiedruliai pasirodys tik vakarop. Daugelyje rajonų dar protarpiais palis.

Antroje dienos pusėje, ypač vakare, kai kur gali įsimaišyti ir šlapdriba ir netgi sniegas. Vėjas kol kas pučia vakarų, bet jis irgi keis kryptį ir pradės pūsti iš šiaurės vakarų, šiaurės ir stiprės. Po vidurdienio vietomis vėjo gūsiai pasieks 15–18 m/s. 2-6 laipsnių šiluma irgi dar išsilaikys iki vidurdienio, bet vėliau tas žvarbokas vėjas atneš kur kas šaltesnį orą. Temperatūra pradės žemėti. Vakare jau bus nuo 1 laipsnio šilumos pietiniame Lietuvos pakraštyje iki 4 laipsnių šalčio šiauriniuose rajonuose. Orui šąlant pradės formuotis plikledis, ir pėstiesiems, ir vairuotojams teks būti atsargiems.

Šalta oro masė į Lietuva atkeliauja tik sekmadienio nakčiai, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Sekmadienio naktį žymesnių kritulių nenumatoma. Snigti pradės tik rytą vakariniame šalies pakraštyje. Vėjas nurims ir tas šaltis naktį laikysis. Temperatūra daug kur pažemės iki 2-7, o šiaurės rytiniuose rajonuose vietomis ir iki 9-10 laipsnių šalčio.

Dieną vėl sulauksime naujos kritulių bangos. Snigs, kai kur pakankamai intensyviai, o sniegą vėl po truputį keis šlapdriba ir netgi lietus. Dieną stiprės pietinių krypčių vėjas, prie jūros jo gūsiai sustiprės ir iki 15-16 m/s. Šalčio jau nebeliks, nebent rytiniuose rajonuose, Aukštaitijos nacionaliniame parke koks vienas laipsnis šalčio išsilaikys, o daugelyje vietovių jau bus 0-4, arčiau Baltijos jūros – ir 5-6 laipsniai šilumos.

Tad laukia nepastovūs orai, sakė sinoptikas. Pirmadienis vėl išliks gana šiltas, su krituliais, daugiausia lietumi ir rūku. Pietvakarių, vakarų vėjas bus vidutinio stiprumo. Naktį temperatūra svyruos apie nulį, o dieną bus vėl 1-6 laipsniai šilumos. Artėjant savaitės viduriui dažniausiai temperatūra svyruos apie nulį, o krituliai bus mišrūs – ir lietus, ir šlapdriba, retkarčiais sniegas, tikėtina, kad sniego daugiau bus trečiadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių