Metų pradžios orai apniukę, darganoti ir permainingi

Po gana šaltokos nakties sekmadienį orai bus labai įvairūs, su pavojingais reiškiniais.

Diena bus apniukusi, daugelyje rajonų numatomi krituliai, kai kur smarkūs – sniegas, pereinantis į lietų. Vakariniame pakraštyje jau rytą lijo, ten ir dieną vyraus lietus, LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas.

Daugelyje rajonų tikėtina lijundra, plikledis, šiaurės rytiniuose rajonuose sniegas išsilaikys ilgiau, į lietų pereis vėliau, kai kur formuosis šlapio sniego apdraba. Taip pat dieną vietomis, o vakare daug kur matomumą mažins rūkas. Pūs stiprokas pietų, pietryčių vėjas, pereinantis į pietvakarių.

Pirmoje dienos pusėje jis bus stipresnis, kai kur gūsiai sieks 15 m/s, o popietę jis po truputį rims. Temperatūra visą dieną po truputį kils ir aukščiausia bus vakarėjant – ji bus nuo 1 laipsnio šalčio rytiniame šalies pakraštyje iki 4 laipsnių šilumos vakariniuose rajonuose ir pajūryje – iki 6 laipsnių šilumos.

Permainingi orai tęsis ir pirmadienį, sakė sinoptikas. Pirmadienis jau bus ramesnis, virš mūsų šalies įsitvirtins šilto oro masė. Krituliai daugiausia jau bus lietaus pobūdžio. Artimiausią naktį tik rytiniuose rajonuose numatoma lijundra, plikledis, tačiau temperatūra ir čia vėliau pakils iki 1-2 laipsnių šilumos ir likusi pirmadienio naktis ir diena bus su lietumi, be jokių didesnių pavojingų reiškinių. Tik rūkas pirmadienio naktį didesnėje šalies dalyje dar tikėtinas, o dieną jis tik vietomis turėtų susidaryti. Temperatūra pirmadienio dieną kils iki 2-6 laipsnių šilumos.

Antradienį orai pamažu turėtų keistis. Kritulių, pasak sinoptiko, sulauksime daugelyje rajonų, vyraus lietus, tačiau vietomis vėl pasirodys šlapdriba. Vėl kai kur tikėtinas rūkas. Nakties metu temperatūra bus 0-5 laipsniai šilumos, dieną – 1-6 laipsniai šilumos. Panašu, kad trečiadienį vėl turėtume grįžti prie šaltesnių orų, lietų turėtų keisti šlapdriba ir sniegas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių