Ministras: Lietuvos kariai paliko Kabulą iki sprogimo

Lietuvos kariai, vykdę afganistaniečių evakuacijos operaciją, spėjo palikti Kabulą iki prie Afganistano sostinės oro uosto nugriaudint sprogimui, sako Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Jie jau ne Afganistane. Galiu patvirtinti tiesiog, kad jų tuo metu jau nebuvo“, – BNS sakė ministras.

Iš Kabulo į Lietuvą skrenda 11 Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų karių.

JAV kariuomenė ketvirtadienį patvirtino, kad prie Kabulo oro uosto ketvirtadienį nugriaudėjo didelis sprogimas, pačiame oro uoste tebesitęsiant amerikiečių vadovaujamai tūkstančių žmonių evakuacijai.

Kaip naujienų agentūrai AFP teigė Pentagono atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis), kol kas nėra žinoma, ar yra aukų.

JAV ir jų sąjungininkės anksčiau skelbė turinčios žvalgybinės informacijos, kad Afganistano sostinės oro uoste yra iškilusi teroro atakos grėsmė.

A. Anušauskas taip pat patvirtino, kad ketvirtadienį Lietuvą jau pasiekė paskutinysis lėktuvas su 26 lietuvių kariams talkinusiais vertėjais afganistaniečiais ir jų šeimų nariais.

Anot jo, iš viso Lietuva per dešimt dienų trukusią evakuacijos operaciją Lietuva iš viso perkels 176 afganistaniečius – Lietuvos kariams talkinusius vertėjus ir jų šeimas, bėgančius nuo Afganistano kontrolę perėmusio Talibano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Petro13

to Petro13 portretas
O kas atsakingas kai atvykėliai iš Lietuvos prievartauja anglų, airių, norvegų, vokiečių žmonas ir dukteris?

Anonimas

Anonimas portretas
Pabėgo o ne paliko....

Patiklinimas

Patiklinimas portretas
Ministras: Lietuvos kariai - okupantai paliko Kabulą iki sprogimo. Kas Lietuvos ir JAV okupantus kvietė į Afganistaną? Sunaikino valstybę, nužudė begalę civilių žmonių ir pabėgo kaip bailiai. Spruko taip greitai kad paliko pavojuje kolabarantus ir vasalus talibams teisti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių