Ministrė: vaikai turi toliau mokytis mokyklose, todėl atlaisvinimų nereikėtų tikėtis

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė mano, kad pasikeitusios mokinių izoliacijos taisyklės palengvins situaciją mokyklose ir nuotoliu mokysis mažiau vaikų. Ministrės teigimu, pagrindinis tikslas šiuo metu, kad vaikai ir toliau mokytųsi kontaktiniu būdu, todėl, pasak jos, šiuo metu mokyklose COVID-19 atlaisvinimų nereikėtų tikėtis.

„Pasikeitė izoliacijos taisyklės ir dabar reikia izoliuotis tik tam asmeniui, kuriam yra nustatytas teigiamas susirgimas COVID-19, turi testuotis asmenys, kurie turėjo artimą kontaktą. Ir yra sutrumpėjęs izoliacijos laikas“, – Seimo švietimo ir mokslo komitete teigė J. Šiugždinienė.

„Šie pokyčiai tikrai turėtų palengvinti situaciją mokyklose, nes turėtume turėti mažiau vaikų izoliacijoje. Šiandien turime apie 7 tūkst. ir apie 300 protrūkių“, – pridūrė ji.

Mokyklose ribojimų atlaisvinimų kol kas nereikėtų tikėtis

J. Šiugždinienė pabrėžia, kad nors šiuo metu epidemiologinė situacija sudėtinga,kol kas COVID-19 ribojimų laisvinimų mokyklose nereikėtų tikėtis.

„Situacija tikrai negerėja, mes matome didėjantį atvejų skaičių, taigi turbūt šiandien apie kažkokius palengvinimus būtų sunku kalbėtis, nes turbūt pagrindinis rūpestis yra vaikai mokyklose. Tai kuo daugiau priemonių, kurias mes galime taikyti tam, kad apsaugotume nuo pandemijos plitimų, tuo geriau, nes turbūt visiems mums turi rūpėti tai, kad vaikai būtų klasėse saugūs“, – akcentavo ministrė.

Situacija tikrai negerėja, mes matome didėjantį atvejų skaičių, taigi turbūt šiandien apie kažkokius palengvinimus būtų sunku kalbėtis, nes turbūt pagrindinis rūpestis yra vaikai mokyklose.

Ji taip pat pažymi, kad kol kas neplanuojama imtis veiksmų, plečiant aukštosiose mokyklose nuotoliniu būdu dėstomų studijų dalykų. Ministrės teigimu, pagrindinis tikslas, kad kuo daugiau studentų mokytųsi tiesiogiai.

„Mūsų pagrindinis rūpestis, kad iki spalio 15 d. turėtume kuo daugiau pasiskiepijusių studentų, maksimalų skaičių. Todėl tikrai, kokios variacijos yra galimos, nesinori per daug diskutuoti, nes pagrindinis rūpestis, kad kuo daugiau (studentų – ELTA) būtų klasėse“, – sakė ji.

Išreikštas susirūpinimas dėl mokykloms primetamų funkcijų

Savo ruožtu komiteto narė socialdemokratų frakcijos atstovė Vilija Targamadzė atkreipė dėmesį, kad mokykloms šiuo metu yra primetamos funkcijos, kurias, pasak jos, turėtų atlikti savivaldybių visuomenės sveikatos biurai. Parlamentarė teiravosi, kaip ministerija ketina šį klausimą spręsti.

„Tikrai nelengvas metas visiems, visi turime papildomų funkcijų, turbūt ir mes norėtume, kad galėtume daugiau dėmesio skirti kitiems klausimams, bet, deja, visi turime kovoti šioje situacijoje su tam tikrais dalykais ir pasirūpinti, kad ugdymo procesas vyktų“, – Seimo narei atsakė J. Šiugždinienė.

Jos teigimu, ministerija dėl šio klausimo kalbėjo ir su savivaldybių merais, kiekvieną savaitę susitinka su mokytojais, su mokyklų vadovais, švietimo skyrių darbuotojais.

„Taigi tikrai kalbame apie tai, kokia situacija yra ir yra praradimų kompensavimui skirtos lėšos, jeigu reikalingos papildomos konsultacijos iš tų lėšų. Tai tas lėšas galima panaudoti ir konsultacijoms dėl izoliacijos“, – sakė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kokia betvarke mokyklose mokytojos praso gal kas gali padet paremt kopijavimo popieriaus ,uz pratybas jau sumokejom24e,sako mokslas nemokamas ministre matyt nezino kas vyksta klase perpildytos per 29vaikai tai koki moksla gali duot ...mokytojai

Q-Q

Q-Q portretas
Iki ko prieinama... Ministrai sprendžia medicinos problemas. Toliau jau nebėra kur...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių