Moksleiviai varžėsi saugaus eismo konkurse

  • Teksto dydis:

Kovo 18 dieną Marijampolės rajono Sasnavos pagrindinėje mokykloje vyko tradicinis jaunųjų dviratininkų saugaus eismo konkursas „Autokontaktas 2023“. Jame be Sasnavos moksleivių varžėsi dvi komandos iš Latvijos.

Automobilininkų klubo (AK) „Autokontaktas“ vadovas Gintaras Urbonas pabrėžė, kad renginys yra įžanga į kasmet Europoje organizuojamą pagrindinį saugaus eismo konkursą.

„Lietuvoje bus surengtas dar ne vienas saugaus eismo konkursas. Galutiniame etape bus išrinkti keturi geriausiai pasirengę 10 – 12 metų moksleiviai – dvi mergaitės ir du berniukai, kurie dalyvaus europiniame konkurse. Pagrindinį europinį konkursą finansuoja ir organizuoja „Formulės-1“ pasaulio čempionatus rengianti FIA“, – pabrėžė G. Urbonas.

Jis apgailestavo, kad vaikams skirto saugaus eismo konkurso Lietuvoje kryptingai neremia valstybinės institucijos.

„Dėl to tas judėjimas yra priblėsęs. Didžiųjų miestų vaikus sunku motyvuoti dalyvauti konkurse, nes jie yra išpaikinti pramogų ir veiklų įvairovės, todėl mums lengviau dirbti su rajono vaikais. Stiprius centrus turime Vilkaviškio, Marijampolės rajonuose“, – pasakojo G. Urbonas.

Marijampolės rajone vykusį konkursą savo lėšomis organizavo Lietuvos automobilininkų sąjunga (LAS) ir AK „Autokontaktas“.

Geriausiai pasirodžiusiems vaikams LAS prezidentas Saulius Kundrotas įteikė diplomus, medalius ir atminimo dovanėles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne pokazuchas

Ne pokazuchas portretas
rengti reikia,o ivesti KET mokyma jau nuo darzelio!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių