NATO naikintuvai tris kartus kilo lydėti Rusijos orlaivių

Baltijos šalyse budintys NATO naikintuvai praėjusią savaitę tris kartus kilo palydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Antradienį NATO oro policijos naikintuvai atpažino penkis Rusijos naikintuvus SU-27, skridusius iš šalies pagrindinės dalies į Kaliningrado sritį. Naikintuvai skrido be radiolokacinių atsakiklių, be skrydžio planų, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Taip pat antradienį NATO oro policijos naikintuvai atpažino iš Rusijos pagrindinės dalies į Kaliningradą skridusį transporto orlaivį AN-26. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Ketvirtadienį NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos naikintuvą SU-30, skridusį tarptautine oro erdve iš Kaliningrado į Rusijos pagrindinę dalį. Orlaivis skrido su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neparašėte , kiek kartų ė j o į

neparašėte , kiek kartų ė j o  į portretas
tuliką, nes TULIKE sprendžia žymiai svarbesnius reikalus, nei be prasmės skraidyti, nepamirškite tai padaryti ir autorė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių