NATO naikintuvai tris kartus kilo palydėti Rusijos orlaivių

  • Teksto dydis:

Baltijos šalyse budintys NATO naikintuvai praėjusią savaitę tris kartus kilo palydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Patruliuoti palei Lietuvos, Estijos ir Latvijos oro erdvės sieną su Baltarusija ir Rusija NATO naikintuvai nebuvo keliami.

Sąjungininkų naikintuvai antradienį atpažino rusų transporto lėktuvą IL-76. Jis skrido iš Kaliningrado tarptautine oro erdve į pagrindinę Rusijos dalį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

Trečiadienį naikintuvai atpažino transporto lėktuvą AN-26. Jis taip pat skrido iš Kaliningrado į pagrindinę Rusijos dalį. Orlaivis skrido su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Sekmadienį NATO naikintuvai vėl atpažino rusų transporto lėktuvą IL-76. Jis skrido iš Kaliningrado tarptautine oro erdve į pagrindinę Rusijos dalį. Orlaivis skrido su išjungtu radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.


Šiame straipsnyje: NATOnaikintuvaioro erdvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių