Nė vienam kandidatui nesurinkus reikiamų balsų, bus skelbiama nauja LRT vadovo atranka

Nė vienam iš šešių kandidatų į nacionalinio transliuotojo LRT vadovus nesurinkus reikiamo skaičiaus balsų, LRT taryba skelbs naują generalinio direktoriaus atranką.

Apie tai antradienį pranešė tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.

„Kadangi nė vienas iš kandidatų nesurinko reikiamo balsų skaičiaus, kitame LRT tarybos posėdyje bus skelbiamas naujas konkursas“, – žurnalistams sakė E. Valatka.

Tam, kad kandidatas į LRT vadovus būtų išrinktas, jam reikėjo surinkti mažiausiai septynis iš 12 LRT tarybos narių balsų.

Pasak E. Valatkos, generalinio direktoriaus rinkimuose prireikė antrojo rinkimų turo, į kurį pateko du daugiausiai balsų surinkę kandidatai. Vis dėlto ir jame įstaigos vadovas nebuvo išrinktas, nes abu kandidatai gavo po šešis balsus.

Konkurse dalyvavo perrinkimo siekianti LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, komunikacijos agentūros „Adverum“ vykdomasis direktorius Aistis Zabarauskas, Vilniaus universiteto dėstytojas Mantas Martišius. Apie tai viešai patvirtino patys kandidatai.

Šių pareigų taip pat siekė buvęs LRT direktorius, dabartinis „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, buvusi TV3 vadovė Vilma Marciulevičiūtė ir „Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas. Apie šiuos kandidatus BNS patvirtino anoniminiai šaltiniai, patys kandidatai atsisakė komentuoti, ar dalyvauja konkurse.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uždrausta turi būti Garbačiauskaitei dalyvauti

Uždrausta turi būti Garbačiauskaitei dalyvauti portretas
Už žurnalistinės etikos, žmogaus teisių ir demokratijos principų pažeidimus

N

N portretas
Nereikalinga si tv,vienos partijos ruporas...Gaila mokesciu moketoju pinigu!

Laimės

Laimės portretas
Elektros skydinė
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių