Nuo COVID-19 paskiepyta daugiau nei pusė socialinių paslaugų srities darbuotojų

  • Teksto dydis:

Nuo COVID-19 paskiepyta daugiau nei pusė socialinių paslaugų srities darbuotojų, penktadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Socialinių paslaugų priežiūros departamento praėjusios savaitės duomenimis, paskiepyta daugiau nei 6,3 tūkst. socialinės globos įstaigose gyvenančių senolių ir žmonių su negalia bei apie 4 tūkst. darbuotojų.

Imunitetą koronavirusui jau turi virš 90 proc. globos įstaigų gyventojų ir apie 83 proc. darbuotojų.

Naujausiais ministerijos duomenimis, socialinės globos įstaigose COVID-19 serga keturi globotiniai ir 13 darbuotojų, kai dar gruodžio pabaigoje sirgo 1744 gyventojai ir 734 darbuotojai.

„Savo darbe socialinių paslaugų srities darbuotojai kasdien susiduria su koronaviruso sukeltais iššūkiais, sprendžia iškilusius sunkumus, ieško išeičių, kaip kokybiškai suteikti paslaugą, o tuo pačiu apsaugoti ir save bei savo šeimos narius, klientus, kolegas, artimuosius“, – teigė ministrė Monika Navickienė.

„Taigi, jų pačių vakcinacija yra nepaprastai svarbi“, – pridūrė ji.

Ministerija taip pat kviečia savivaldybes bendradarbiauti su vakcinavimą vykdančiomis gydymo įstaigomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, pasitelkiant savanorius, organizuoti senyvo amžiaus, judėjimo ar kitą negalią turinčių žmonių pavėžėjimą į vakcinavimo vietas.

„Prašoma ir socialinių darbuotojų pagalbos padėti suorganizuoti pavėžėjimo paslaugas tiems senjorams ar žmonėms su negalia, kurie norėtų pasiskiepyti, bet savarankiškai negali pasiekti vakcinacijos vietos“, – rašoma pranešime.

Ministerija taip pat primena, kad nuo kovo 27 dienos socialines paslaugas teikiantys asmenys ir kitas veiklą šioje srityje vykdantis personalas turi periodiškai, kas 7-10 dienų, testuotis dėl koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių