Nuo rugsėjo – dar 150 švietimo pagalbos specialistų mokyklose

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 1-osios mokyklose bus steigiama 150 papildomų švietimo pagalbos specialistų pareigybių, o darželinukų auklėtojams bus skirta daugiau apmokamo laiko netiesioginiam darbui su vaikais, rengiantis ugdymui.

Šiems Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengtiems pakeitimams trečiadienį pritarė Vyriausybė.

Kaip teigė ministrė Jurgita Šiugždinienė, papildomoms švietimo pagalbos specialistų pareigybėms įsteigti šių metų valstybės biudžete numatyta 900 tūkst. eurų

„Šiandien patvirtinti pakeitimai sudaro teisines sąlygas, kad šios lėšos pasiektų ugdymo įstaigas ir būtų įsteigta 150 papildomų pareigybių. Šių darbuotojų poreikis įstaigose auga“, – sako J. Šiugždinienė.

Kitas Vyriausybės patvirtintas Mokymo lėšų apskaičiavimo, paskirstymo ir panaudojimo tvarkos aprašo pakeitimas numato, jog ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogai pasirengimui, konsultacijoms su kitais mokytojais, ugdytinių tėvais ar globėjais galės skirti nebe tris, o keturias valandas per savaitę.

Pakeitimais ugdymo finansavimas suderintas su pernai gruodį pakeistomis mokyklų tinklo kūrimo taisyklėmis. Numatyta, kad naujaisiais mokslo metais mokymo lėšos nebus skiriamos mokykloms, kuriose mokosi mažiau nei 60 mokinių, išskyrus numatytas išimtis, o jungtines klases bus leidžiama formuoti tik pradiniame ugdyme, kai jungiamos ne daugiau kaip dvi klasės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių