NVSC atstovė: nepasiskiepijusiems kelionių geriausia neplanuoti

  • Teksto dydis:

Planuojantiems keliones rudenį – neramu ir kyla daug klausimų: ar pavyks išvis iš Lietuvos iškeliauti, ar neatšauks kelionės? O jeigu atšauks kelionę, ar grąžins pinigus? Ar išvykus į kelionę nereikės izoliuotis? Kankina ir daugybė kitų ramybės neduodančių klausimų, praneša LNK.

Kelionių organizatoriai ramina, kad keliones rudenį planuoti galima, ypač tiems, kurie paskiepyti arba persirgę, o jeigu atostogų šalys ir bus uždarytos ar patys negalėsite tenai nuvykti, organizatoriai pasiūlys COVID-19 pauzę.

„Dažniausiai tai yra kelionės nukėlimas. Žmogus gali pasirinkti kelionę ar pavasariui, ar kažkokiam kitam laikui, galbūt žiemą kažkur keliauti, jeigu atsidarys slidinėjimo kurortai. Dažniau tai yra nukėlimas, o ne pinigų grąžinimas“, – aiškino „Airguru“ verslo plėtros vadovas Justas Albertynas.

Skaičiuojama, kad šiam rudeniui nupirkta maždaug pusė kelionių, kiek buvo prieš pandeminį rudenį.

„Populiariausios kryptys yra Viduržemio jūros regionas: Ispanija, Graikija, Turkija. Tai – visos gana artimos kryptys, kur dar rugsėjo mėnesį, spalio mėnesį tikrai bus šilta ir bus geras oras“, – sakė J. Albertynas.

Jeigu žmonės yra pasiskiepiję, tai rizikų, kad kelionė neįvyks, jie turi mažiau.

Ispanijoje gyvenanti, bet verslo ir poilsines keliones lietuviams organizuojanti Solveiga Savickaitė sakė, kad klientai labiausiai baiminasi saviizoliacijos kelionės šalyje, nes ten tektų būti 10 dienų ilgiau, o tai brangu. Pati šį spalį ruošiasi vykti į Anglijoje vyksiantį renginį golfo agentūroms, bet panašu, kad kelionę teks atšaukti.

„Būtent dėl 10 dienų saviizoliacijos. Ir Anglija nori pripažinti tik vakciną, kuri yra padaryta Anglijoje. Truputėlį neaišku, ar jie priims žmones iš Europos su europietiška vakcina, Europoje pasiskiepijusius“, – teigė S. Savickaitė.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pataria nekeliauti, jei tai nėra būtina. O kokie bus ribojimai rudenį, priklausys nuo epidemiologinės situacijos. Tačiau dėl plintančios koronaviruso delta atmainos gerų naujienų nesitikima.

„Jeigu žmonės yra pasiskiepiję, tai rizikų, kad kelionė neįvyks, jie turi mažiau, kad kažkokių patirs nepatogumų keliaudami, jie taip pat turi mažiau. Tiems, kurie nepasiskiepiję, tikrai vienareikšmiškai rudens sezonas nebus lengvas epidemiologine prasme ir tokių kelionių geriausia neplanuoti“, – sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Persirgusiems COVID-19 ir vakcinuotiems testuotis ir izoliuotis grįžtant į Lietuvą nereikia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Paskiepyti taip pat neįgyja imunitetą,po pirmo ,antro skiepo ,ne vieną kartą buvo kalbama apie tai per TV .Apie ką tas straipsnis peizelioja ,jau dabar kitos tyrimų prognozės,nuo kada pasikeitė vakcina.Jos kitos nėra.Tie kurie nori ,skiepykite juos ir trečią kartą,arba kartą arba kazdieną.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių