NVSC: karantino sąlygų dažniausiai nesilaikė kirpyklos ir grožio salonai

  • Teksto dydis:

Daugumoje penktadienį patikrintų prekybos ir paslaugų vietų karantino reikalavimų laikomasi tinkamai, o dažniausi pažeidėjai – grožio salonai ir kirpyklos, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Per penktadienį iš viso patikrintos 493 prekybos ir paslaugų teikimo vietos. Didžiąją dalį – 61 procentą – visų patikrintųjų sudarė grožio paslaugų teikėjai, 26 procentus – ne maisto prekybos vietos, 13 procentų – turgavietės, muziejai, sportavimo ir paslaugų vietos, botanikos sodai, viešosios vietos, kuriose prekiauta augalais, skirtais sodinti“, – rašoma NVSC pranešime.

„Tik 29 iš visų 493 patikrintų vietų nustatyti pažeidimai ir beveik visi jie – 97 procentai – buvo užfiksuoti ką tik duris atvėrusiose kirpyklose, grožio salonuose. Pagrindinis pažeidimas – paslaugos teikimo metu nedėvimos visos reikalingos apsaugos priemonės, nepateikiama įspėjanti informacija rizikos grupių asmenims“, – teigiama jame.

Kaip teigia NVSC, atliekant patikrinimus nustatyta ir tokių atvejų, kai grožio paslaugos buvo teikiamos neturint šiai veiklai būtino leidimo-higienos paso.

Patikrinimų metu, anot visuomenės sveikatos specialistų, vertinama, ar laikomasi būtinų sveikatos saugos, higienos sąlygų, ar ribojami pirkėjų srautai, ar sužymėti atitinkami tarpai tarp pirkėjų eilėse, ar įleidžiami tik kaukes dėvintys ir ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis atvykę lankytojai, ar skelbiami įspėjimai rizikos grupių asmenims.

Pasak NVSC, daugiausiai reikalavimų nesilaikančių grožio paslaugų teikėjų nustatyta Klaipėdos ir Kauno apskrityse.

Nustatytiems pažeidėjams bus surašyti administracinių nusižengimų protokolai, skiriamos baudos.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.


Šiame straipsnyje: karantinas Lietuvojekarantino laikymasisCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirpėja

Kirpėja portretas
Su malonumu pirkčiau ir naudočiau kiekvienam klientui vienkartinius apklotus, jei šie nebūtų iš nesuyrančio plastiko... Visur stengiasi plastiko atsisakyti, o čia atvirkščiai...

Grėtė

Grėtė portretas
Higiena, pirmiausia įrankiai dezinfekuojančios ne prie kliento, o tam skirtoje vietoje. Paprašykit kirpėjos,gal nuves ir parodys. Visų įrankių turi po kelis komplektus, tad jūs net nematot, kada vyksta dezinfekcija. O logiškai galvojant, jei einat į kirpyklą už kelis eurus, tai ir priemonės pigiausios, nuo kurių pleiskanoja galvos oda. Mokesčių nieks neslepia, nes mokami fiksuoti, nepriklausomai nuo pajamų, tad tikslo nėra slėpti. Tokią sistemą sukūrė mūsų valdžios galvos, o ne kirpėjai. O svarbiausia juk nieks nepraraši prie kirpyklos, nepatiko, ieškokit , kur geriau. Tikrai dauguma laikosi higienos ir švaros. Tikrai nepatinka ir kirpėjams riebaluotos klientų galvos, prakaitų smirdantys rūbai, bet nevaro jūsų lauk. Tad būkim vieni kitiems supratingesni.

BAISU...

BAISU... portretas
Kad visos kirpyklos dirba pogrindy,nesilaiko jokios higienos,kaip ir mokesciu niekas nemoka.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių