Orai: šventinės dienos bus gražios ir mažai debesuotos

  • Teksto dydis:

Šventinėmis dienomis numatomi sausi orai. Net ir rytiniuose rajonuose pro nedidelius debesis prasiskverbs saulės spinduliai.

Šeštadienio rytas šalyje buvo gražus, ypač vakarinėje šalies pusėje, čia prasisklaidė debesys, pragiedrėjo, rytuose debesų yra daugiau, bet antroje dienos pusėje irgi bus gerokai giedriau. Temperatūra labiausiai krito vakariniuose rajonuose, kur ir pragiedrėjo, iki 0-2 laipsnių šalčio, prie jūros išliko 1-2 laipsniai šilumos. Teigiama temperatūra šeštadienio naktį išsilaikė ir pietiniuose bei rytiniuose rajonuose – irgi daug kur buvo 1-2 laipsniai šilumos.

Šeštadienį bus nepastoviai debesuota, daugiau debesų pirmoje dienos pusėje ties rytiniais rajonais, LRT radijui sakė sinoptikė Edita Gečaitė. Čia vietomis numatomi nedideli krituliai, daugiausia lietus, bet jau po pietų po truputį pasirodys ir saulė, o link vakaro atsiras vis daugiau pragiedrulių. Vakarinėje šalies dalyje numatoma graži, daugiausia mažai debesuota ir sausa diena. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės ir bus stiprokas. Temperatūra kils iki 6-11 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus būtent vakariniuose rajonuose, kur ir saulės spindulių klius daugiausiai.

Artimiausią naktį dar labiau sustiprės anticiklonas, todėl žymesnių kritulių jau nebus, sakė sinoptikė. Dangus tik ties rytiniais rajonais bus pridengtas kelių debesų. Temperatūra naktį daugelyje rajonų kris iki 0-4 laipsnių šalčio, tik prie jūros kai kur išliks apie 1 laipsnį šilumos. Pirmoji Velykų diena, sekmadienis, numatoma graži. Didžiojoje šalies dalyje bus mažai debesuota, tik ties rytiniais rajonais debesų bus šiek tiek daugiau, bet irgi bus su pragiedruliais. Lietaus tikimybė bus maža. Temperatūra nebus labai aukšta, panaši kaip šeštadienį – daug kur 7-9, vakariniuose rajonuose kai kur iki 10-11 laipsnių šilumos. Šiaurinių krypčių vėjas bus šiek tiek ramesnis.


Šiame straipsnyje: oraisaulėtageras oras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių