Panevėžyje pasislėpti bus sunkiau: miestas už 900 tūkst. eurų įsigijo išmaniųjų vaizdo kamerų

  • Teksto dydis:

Panevėžyje pasislėpti bus sunkiau. Po ilgų metų miestą saugo nebe dvylika vaizdo kamerų, o 92. Kai kurios miestą stebinčios kameros – išmaniosios, todėl esant reikalui, jomis galima ne tik atpažinti žmogų, bet ir sekti jo judėjimo trajektoriją arba fiksuoti automobilio numerį, praneša LNK.

Panevėžys pasidarė labai matomas ir būti nematomam – sudėtinga. Iki šiol miestas turėjo šešiolika vaizdo kamerų, nors realiai veikė dvylika, kurios mažai ką ir tematė.

„Senvagę matydavo ant Dramos teatro. Laisvės aikštės ir Autobusų stoties prieigose buvo. Lyginant su šia diena, tikrai nedaug matydavo“, – sakė vyriausiasis valdymo organizavimo inžinierius Vidmantas Kerpiškis.

Taigi mieste pradėjo filmuoti net 92 kameros 65 vietose. Panevėžys bene paskutinis iš didmiesčių, atnaujinęs miesto stebėjimą. Giriasi tapęs pirmutinis.

„Ir kameros geriausios. Todėl, kad mums pavyko nusipirkti ne kiniškas kameras – tai Europoje pagamintos kameros. Aišku, buvo organizuoti pirkimai, nebuvo, kad mes tokių norime ir t. t. Taip išėjo. Kinai mūsų nesekios“, – šnekėjo V. Kerpiškis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kamerų vietos atrinktos pagal žmonių ir nusižengimų gausumą. Dalis jų – išmaniosios, leidžiančios ne tik puikiai atpažinti įtariamųjų veidus ir automobilių numerius.

„Yra galimybė nustatyti asmenį, nukreipus kamerą. Tas asmuo eis, ir kamera automatiškai suksis ir seks tą žmogų“, – aiškino V. Kerpiškis.

Be to, vienos kameros vaizdą galės pratęsti kita, ir taip bus matoma sekamo žmogaus trajektorija. Miesto kameras stebintys operatoriai dirba šalia policijos budėtojų, tad perduodama informacija – itin greita. Pasak policijos, kameros ne tik padės pastebėti nusižengimus ar kitus įvykius.

„Išsaugo tą medžiagą, padeda išsiaiškinti tam tikrus nusikaltimus, kurie jau yra įvykę“, – sakė Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Stop kadras

Kaip jaučiasi panevėžiečiai, iš visų pusių filmuojami, nuomonės skiriasi. Anot specialistų, nėra problemų užmaskuoti atsitiktinio žmogaus ar privačios valdos vaizdo. Tačiau jaudintis nereikia – žmonių privatumui grėsmių nėra.

„Tie duomenys niekur neskelbiami, yra pasirašomos įvairios konfidencialumo išsaugojimo sutartys“, – tikino V. Kerpiškis.

Naujoji vaizdo kamerų sistema miestui kainavo 900 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip su žmogaus teisėmis?

O kaip su žmogaus teisėmis? portretas
Fašistai seka visus? „Didysis brolis“ jus tebi!

Maisiagaloje

Maisiagaloje portretas
priesais Maxima - kameru miskas. Apiplese nakti vilkiko kabina,pasirodo - neveike ne viena! Tai ar pakabines tik isisavino kruva pinigu,arba policijai ramiau,kai "nenustatytas nusikaltelis"!?

Stebės

Stebės  portretas
Kaip Kinijoje. Visa persekiojimo sistema už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių