Per papildomą priėmimą į aukštąsias mokyklas pakviesta dar per 3 tūkst. jaunuolių

  • Teksto dydis:

Per papildomą priėmimą kvietimus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose gavo 3104 asmenys, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO).

Iš jų dauguma – 2120 – pakviesti studijuoti kolegijose, 984 – universitetuose.

Studijuoti valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose galės 969 asmenys: universitetuose – 403, kolegijose – 566.

Daugiausia jų pakviesti sudaryti studijų sutartis su Vilniaus universitetu (158), kolegijų sektoriuje – su Vilniaus kolegija (186).

Į valstybės nefinansuojamas vietas įstojo 2135 jaunuoliai, šiemet tokių yra 300 daugiau nei pernai. Daugiausia tokių studijų sutarčių pakviesta sudaryti su Vilniaus universitetu (176) ir su Socialinių mokslų kolegija (370).

Kvietimus studijuoti ugdymo mokslus gavo dar 172 stojantieji. Studijuoti menų krypčių studijų programas papildomai pakviesta 115 asmenų.

Kvietimus gavę jaunuoliai studijų sutartis gali sudaryti iki rugpjūčio 12 dienos.

Per pagrindinį priėmimą studijuoti šalies aukštosiose mokyklose pakviesta 20 tūkst. 517 jaunuolių: 10 tūkst. 892 – į universitetus, 9625 – į kolegijas. Tuomet sudarytos 17 tūkst. 76 sutartys su aukštosiomis mokyklomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Jei turite pinigų ir jūsų vaikas ar anūkai yra idiotai, narkomanai, lazeriai, siųskite juos į MRU. Ten eikite į personalo skyrių ir ieškokite buldogo snukiu D.lės. Tokia beveik dviejų metrų senutė su buldogo snukiu ir išdžiųvusiom kaulėtom kojom bei bačkos formos kūnu. Sakykit, reikia magistro diplomo. Ir jūsų idiotas vaikas gaus tą diplomą susimokėti sumą. O jau paskui jei turėsite kuo susimokėti nupirkite ir prokuroro ar klerkų vietą. Jei mažiau turėsit kyšius pinigų, nupirkite policininko tarnybos vietą ar bent jau muitininko. Jei už įdarbinimą kokioje ministerijoje ar teisme ar pvz Maisto ir veterinarijos tarnyboje, kitur kur dideli kyšiai vaikšto, nesusimokėsite ...na, tada jūsų vaikas dukra ar anūkai bus pedikiūrininkai ar padavėjai ar šokėjai striptizas po to, kai nors kažkiek susimokėsite užimtumo tarnyboje už laikinas pašalpas ir nukreipimą išsirašyti nemokamo metadono
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių