Pasieniečiai apgręžė vienuolika migrantų, sulaikė baltarusį, Lenkijos link vežusį afganistaniečius

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje apgręžta vienuolika neleistinose vietose į šalį bandžiusių patekti migrantų, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai sustabdė Lenkijos link važiavusį lengvąjį automobilį.

Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavęs Baltarusijos pilietis gabeno tris vyrus be dokumentų. Pirminiais duomenimis, tai – Afganistano piliečiai. Aiškinamasi, kaip jie pateko į Lietuvą.

Patikros metu pasieniečiams taip pat įtarimų sukėlė baltarusiškas vairuotojo pažymėjimas. Manoma, kad tai – klastotė. Baltarusis po apklausos uždarytas į areštinę, o automobilio keleiviai laikinai apgyvendinti viename iš VSAT objektų.

Dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną bei disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mėginimų patekti į Latviją praėjusią parą vėl nefiksuota, o Lenkijos pareigūnai į savo šalies teritoriją neįleido aštuoniolikos atėjūnų.

Šiemet iš viso apgręžti 1777 iš Baltarusijos į Lietuvą bandę patekti migrantai. Į Latvija šiemet neįleisti 2633, į Lenkiją – 5021 migrantas.

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių