Pasikeitė ES skaitmeninio COVID pažymėjimo išdavimo tvarka

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) atstovybė Lietuvoje savo „Facebook“ paskyroje šią savaitę pranešė, kad ES skiepijimo skaitmeninis COVID pažymėjimas nuo šiol turi pripažinimo laikotarpį – devynis mėnesius po pasiskiepijimo pagal pilną skiepijimo schemą.

„Gavus stiprinamąją dozę pažymėjimas bus pratęstas“, – skelbia EK atstovybė Lietuvoje. 

Kaip teigiama, ES skaitmeninis pažymėjimas pandemijos metu padeda saugiai keliauti po visą Europos Sąjungą. Iki šiol ES jau išduota 807 mln. pažymėjimų, prie sistemos prisijungė 60 šalių ir teritorijų iš penkių žemynų.

„Devynių mėnesių laikotarpis nustatytas atsižvelgiant į Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro rekomendacijas, pagal kurias ne vėliau kaip po šešių mėnesių nuo pirmojo skiepijimo ciklo pabaigos rekomenduojama naudoti stiprinamąsias dozes. Pažymėjimas galios dar tris mėnesius po tų šešių mėnesių, siekiant užtikrinti, kad nacionalinės skiepijimo kampanijos galėtų prisitaikyti, o piliečiai galėtų gauti stiprinamąsias dozes“, – skelbia EK atstovybė Lietuvoje.

Daugiau informacijos – čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai  portretas
Tai jis dabar išduodamas kitaip nei buvo anksčiau?

Anonimas

Anonimas portretas
JevroPiderSojuzas TURI BUTI SUNAIKINTAS. CovidIDIOTAI iskarti.

Anonimas

Anonimas portretas
Jau pavadinimą pakeitė. Kišk blin i subinę tą savo pažymėjimą, blogą darosi nuo to linksniavimo. Aš jo neturiu ir man jo nereikia.Suka smegenys Idiotai ,lauke ir nori kad būtų taip kaip Kazachkstane.Bus ,jeigu norite !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių