Pasipylė tyrimai dėl gyvūnų gerovės: globėjams jau perduotas 331 šuo

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nuo rugsėjo 3 dienos inicijavo 33 tyrimus dėl gyvūnų gerovės ir laikymo sąlygų pažeidimų, galimai nelegalios gyvūnų veisimo veiklos įvairiose vietose Lietuvoje.

Iki šios dienos gyvūnų globos įstaigoms jau perduotas 331 šuo, 9 katės, taip pat konfiskuota ir keletas smulkių gyvūnų, praneša VMVT.

Dėl Širvintų rajone VMVT nurodymo paimti laikinai globai 49 šunis dalinio nevykdymo šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminis tyrimas dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais taip pat pradėtas išaiškinus atvejį Tauragėje (surasti 4 netinkamomis sąlygomis laikyti šunys) ir Alytaus rajone, kur paimti ir gyvūnų globos įstaigoms buvo perduoti 6 šunys, 6 katės, jūrų kiaulytė, triušis ir keletas balandžių.

Viešojoje erdvėje prieš kurį laiką pasirodė informacija bei nuotraukos iš nelegalių gyvūnų veislynų, kur matyti žiaurus elgesys su gyvūnais.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sakė, kad dėl susidariusios situacijos Žemės ūkio ministerija ketina atlikti tyrimą.

Tuo metu pirmadienį Seimo konservatorių frakcijos nariai registravo Baudžiamojo kodekso ir Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus. Parlamentarai siūlo dvigubinti maksimalią laisvės atėmimo bausmę už žiaurų elgesį su gyvūnais ir tris kartus padidinti pinigines baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Rūpi gyvūnų gerovė , vakar per radija vienas nedatiopa virkavo dėl skriaudos uodams , kad naikinami be galesčio , o kur ŽMOGAUS GEROVĖ , kur dėmesyd žmogui , o aš tiems verkiantiesiems pasakysiu taip , gamtoje vytrauja ''džiunglių ''įstatymas , stiprenis skriaudžia silpnesnį , mes esame gamtos dalis ir esam piramidės viršūnėje , liūtas nesigaili nei triušiuko nei surikato ,ar antilopės .

NU JO’ ui

NU JO’ ui portretas
Taip taip,drožkit pašalpinius vaikus, kurie paskui išsilaksto po užsienius. Neuždirbs jie jums pensijos.

NU JO

NU JO portretas
Aprimo vaikų atėmimai ir atidavimai globėjams,tai dabar ėmėsi šunų.O kas toliau?Argi nebėra kitų problemų Lietuvoje?Ką veltui stovi patvoriuose spoksodami į svetimas valdas,geriau eitų kokiems seneliams malkų pakapoti,gryčią iškuopti ar pan.Dabar mato purvinus narvus,o kad bejėgis senukas kaime nesiprausęs,alkanas,sušalęs sėdi-niekam neįdomu.Atsigręžkim į žmogų,ogyvūnas lai lieka savo vietoj.Kas yra šuo?Šuo yra sargas,tad nedarykim iš jo žaisliuko ir nebebus tų veisyklų,jei nebus kas perka.Geriau auginkite vaikus,o ne šunis ir kates.Patikėkit,jie jūsų neišlaikys,neuždirbs pensijų ir galų gale paliks šį pasaulį visvien anksčiau už jus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių