Piligrimystė į Šiluvą – kelias šeimai ir vilčiai

  • Teksto dydis:

Kaip išgyventi jau daugiau nei metus mus sukausčiusią pandemijos realybę? Šiluva kviečia atvykti galinčius, norinčius, trokštančius, išsiilgusius gamtos, ramybės ir vilties.

Šiandien trokštume išeiti iš namų – tvirtovių, norime įkvėpti oro, kurio rodos fiziškai turime pakankamai, tačiau emociškai ir dvasiškai jau kuris laikas dūstame. Izoliacija, baimė, nerimas, statistikos kreivės – nūdienos pasaulis, ir kažin ar bepamename kitą. Todėl geidžiame pabėgti kur nors, nors bėgti jau antri metai nebėra kur.

Šiam dvasinio ir emocinio dusulio sukaustytam pasauliui popiežius Pranciškus siunčia žinią – 2021-ieji skelbiami šeimų metais. Tai yra socialinio, kultūrinio, emocinio ir, žinoma, tiesiog kraujo bei širdies saitais sujungto vieneto metai. Kai vienatvė, atrodo, baigia sukaustyti, seneliai vysta iš vienišumo, mes grįžtame prie vilties, kad bendrystė yra mūsų žmogiškumo ir lūkesčių kelias. Šiandien, kai daugelis norime bėgti, bet esame suvaržyti krypčių pasirinkimo, Šiluva dar kartą kviečia.

Kiekvienai šeimai ar individualiam piligrimui yra paruošti penki vaizdingi maršrutai, pažymėti Gyvosios piligrimystės ženklais. Šįkart į Šiluvą ves penki keliai: iš Šiaulės kalno, Lyduvėnų, Betygalos, Tytuvėnų ir žiedinis maršrutas leidžiantis pradėti ir baigti Šiluvos taške.

Būsimi ir esami piligrimai kviečiami atvykti į Šiluvą skirtingais maršrutais, pritaikytais kiekvieno kojoms: Tytuvėnai–Šiluva (8 km), Lyduvėnai–Šiluva (16 km), Betygala–Šiluva (25 km), Šiaulės kalnas–Šiluva (21 km), Žiedinis maršrutas (11 km).

Patys esate savo piligrimystės planuotojai: kiekvienas kelias yra sužymėtas, taip pat skelbiama informacija ir interneto puslapyje kartu su žemėlapiu, kontaktine informacija bei kitomis nuorodomis, kurios palengvintų dvejojančiojo apsisprendimą – eikite, gamtoje ir Šiluvoje jūs visada esate laukiami.

Gyvoji piligrimystė kviečia ne pabėgti nuo realybės, tačiau ją kontempliuoti kojomis, drauge su savo šeima, draugais ar artimaisiais socialinio burbulo bendražygiais keliaujant vilties, vidinio išgydymo, ramybės keliu. Neskatiname masiškai bėgti į susibūrimo vietas, tačiau atsakingai registruotis ir asmeniškai arba su savo šeima, bičiuliais patirti tai, ką reiškia Lietuvos gamta ir prasmingas kelias link vietos, kuri tituluojama Šventove.

Kai visas pasaulis skęsta baimėje, neviltyje, neišsipildžiusiuose lūkesčiuose, nesibaigiančiame laukime, Šiluva ragina šias neigiamas emocijas palikti ir išeiti bent į simbolinį piligrimystės kelią. Tikėjimo, vilties, ramybės link. Tai galimybė šeimos metus simboliškai pažymėti gyvąja piligrimyste, keliaujant į viltį ir meilę. Registracija į žygius galima interneto puslapiuose www.siluva.lt arba www.piligrimyste.lt. Tai viltis laiku ir ne laiku, tai keliai, kurie laukia jūsų. Ateikite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių