Po vėsaus ir lietingo sekmadienio – orų pokyčiai

Prie Lietuvos artėjančio pietinio ciklono debesys sekmadienio rytą jau pasiekė pietinius ir kai kuriuos vakarų Lietuvos rajonus. Giedriausia kol kas šiaurinėje šalies pusėje. Kadangi giedriausia šiaurinėje pusėje, tai ten ir vėsiausia –apie 8-10 laipsnių šilumos. Kitur Lietuvoje rytą buvo kiek šilčiau, pietiniuose rajonuose buvo 16 laipsnių.

Debesys keliaus į visus šalies rajonus, užklos visą Lietuvą ir vėlesnėmis valandomis atslinks lietus. Rytą jau lynojo kai kur pietiniuose rajonuose, bet šie lietūs dar kol kas nežymūs, vėliau atkeliaus rimtesnio lietaus zona ir apims didžiąją šalies dalį, LRT radijui sakė sinoptikė Inga Grigorian. Daugiausiai lietaus klius pietinei Lietuvos pusei, ten vietomis lis ir smarkiai. Prie jūros lietus turėtų atkeliauti tik vakarop.

Pietinis ciklonas pamažu slinks tolyn į šiaurę. Sekmadienį temperatūra kils iki 17-22 laipsnių šilumos, prie jūros bus 20-22 laipsniai šilumos. Į šiaurę keliaujantis ciklonas lietaus dar atneš ateinančią naktį, bet pirmadienį dieną pamažu jis trauksis, mažės ir lietaus intensyvumas. Pirmadienį dieną temperatūra jau daugelyje rajonų sieks 19-24 laipsnius šilumos.

Antradienis, pasak sinoptikės, taip pat bus nebloga diena, žymesnio lietaus nežadama, bus nepastoviai debesuota, šils iki 19-24 laipsnių.

Pasitraukus ciklonui atkeliaus šiltesnė oro masė. Nuo antradienio temperatūra kops aukščiau ir trečiadienį bus jau 21-26 laipsniai šilumos.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėorai šalyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klimatologas proktologas

Klimatologas proktologas portretas
Gera profesija, beveik kaip Zodiakas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių