Premjerė: Vyriausybė nėra nusiteikusi riboti asmeninio gyvenimo, kaip buvo per praėjusias Kalėdas

Naujų koronaviruso atvejų skaičius auga, bet trečdalis jų nustatomi vaikams, pažymi premjerė Ingrida Šimonytė.

Dėl didelio infekcijos plitimo tarp vaikų premjerė ragina paskiepyti tiek vaikus ir paauglius, jei tai galima padaryti, taip pat – vyresniuosius giminaičius.

„Atvejų skaičius perlipo gana ženklias žymas, bet kas yra svarbu, kad trečdalis naujų atvejų kiekvieną dieną yra vaikai ir paaugliai iki 18 metų. Taip, iš tų vaikų dalis galėjo taip pat būti paskiepyta. Vaikų nuo 12 iki 18 metų skiepijimas, deja, labai didelio pagreičio nėra įgavęs“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, nemažai vaikų jau yra persirgę koronavirusu, „ir tai gerokai mažina rizikas sveikatos priežiūros įstaigoms“, tačiau reikia apsaugoti vyresniuosius giminaičius, jei jie nepasiskiepiję ir bendrauja su ugdymo įstaigas lankančiais vaikais.

„Reikia nepamiršti, kad užsikrėtę vaikai, ypatingai, jei jie lanko savo pagyvenusius giminaičius, senelius ar prosenelius, kurie nepasiskiepiję, kelia savo artimiesiems didelę riziką. Ir kadangi Vyriausybė nėra nusiteikusi riboti asmeninio gyvenimo, kaip buvo per praėjusių metų Kalėdų šventes ir šių metų pradžioje, raginčiau vėlgi visus savo dar nepasiskiepijusius vyriausius giminaičius pasiskiepyti, kad išsaugotume vyriausius giminaičius“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą nustatytas 2861 naujas COVID-19 atvejis. Tai didžiausias naujų atvejų skaičius nuo pernai gruodžio pabaigos, kai fiksuota per 3,2 tūkst. naujų susirgimų.

Praėjusią parą nuo koronaviruso mirė 28 žmonės, iš jų nepaskiepyta arba paskiepyta nepilnai buvo 24.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Sie mankurtai dar suvokia, kad jei ims riboti, tai ne tik Seimo langai akmenu bus isdauzyti, bet ir patys uzmetyti... Kadangi tai butu zenklas, kad siu PISvaldziu tikslas kovot ir naikint tauta, kuriai jie turetu atstovauti. Nesugeba suvaldyt nelegalu srautu jau is sulaikymo vietu pabegusiu virs 700 , rodo kokie jie apgailetini seimininkai... o jega naudoja tik pries tautiecius...

nėra nusiteikusi riboti,

nėra nusiteikusi riboti, portretas
o kaip dėl diskriminacijos?

By. Rka paklojęs

By. Rka  paklojęs  portretas
Wel ŠUDA MALA !!!! MAAN jos papezaliojymai yra ŠUDO VERTES, netikiu ne vienu jos žodziu, pasakimu... Nepatikima.... Sedziu kambary vienas ir man ant visko nusišikt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių