Prezidentas dėl neblaivaus vairavusio teisėjo atleidimo kreipėsi į Teisėjų tarybą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda dėl neblaivaus vairavusio ir eismo įvykį sukėlusio teisėjo Vaclavo Karšulio atleidimo kreipėsi į Teisėjų tarybą.

Kaip trečiadienį pranešė Prezidentūra, G. Nausėda dekrete dėl kreipimosi Teisėjų tarybos prašoma patarimo dėl V. Karšulio atleidimo jam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą.

„Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjo V. Karšulio įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų“, – rašoma Prezidentūros pranešime. Įgaliojimus sustabdžius prezidento dekretu, teisėjas bylų nagrinėti negali.

Nacionalinė teismų administracija skelbia, kad prezidento dekretą gavusi Teisėjų taryba kitą savaitę, antradienį, renkasi į neeilinį posėdį, jame bus sprendžiamas neblaivaus vairavusio ir autoįvykį sukėlusio teisėjo atleidimo iš pareigų klausimas.

Prezidentūros duomenimis, tai jau penktas atvejis per pastaruosius trejus metus, kai teisėjui keliamas atsakomybės klausimas dėl vairavimo neblaiviam.

Prezidentas pabrėžia, kad ši situacija netoleruotina.

„Prezidentas pabrėžia, kad ši situacija netoleruotina, nes tokie atvejai toliau menkina visos bendruomenės narių reputaciją ir kelia susirūpinimą teismų sistemos ateitimi. Jie liudija, kad teismų sistemoje taikomos vidinės priemonės nėra pakankamos“, – rašoma pranešime.

Pasak G. Nausėdos, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, o visos valdžios turi dėti pastangas teismų sistemai stiprinti, nes nuo to priklauso žmonių pasitikėjimas teisingumu valstybėje.

Neblaivus Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas V. Karšulis įtariamas Vilniuje sukėlęs avariją.

Kaip skelbia Policijos departamentas, antradienio pavakare, apie 16.33 val., Šeškinės gatvėje, neblaivaus vairuotojo vairuojamas automobilis „Mitsubishi Cleartec“ sukėlė eismo įvykį, kuriame dalyvavo keturi automobiliai.

Nustatyta, kad automobilį „Mitsubishi Cleartec“ vairavo neblaivus (1,71 prom.) Vilniaus regiono teisėjas, gimęs 1958 metais.

Kadangi teisėjo neblaivumas viršijo 1,5 promilės, dėl vairavimo išgėrus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apylinkės teisėją skiria ir atleidžia prezidentas prieš tai gavęs Teisėjų tarybos pritarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Be reikalo kreipėsi. Taryba tikrai padės išsukti saviškį. Ne pirmas kartas

svarbu ne kur k r e i p s i s, o

svarbu ne kur k r e i p s i s, o portretas
elgesio į v e r t i n i m o turinys--kada BNS inf, " žinovai" suvoks , kas svarbu gyventojams ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių