R. Liubajevas: mūsų pajėgos prie valstybės sienos yra optimizuojamos

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas tvirtina, kad, atsižvelgiant į lengvėjančią situaciją Lietuvos–Baltarusijos pasienyje, kai sumažėjęs migrantų, norinčių patekti į Lietuvą, srautas, yra mažinamas ir sienos apsaugos pajėgų skaičius.

„Mes nuolat analizuojame situaciją ir atitinkamai priimami sprendimą, ir mūsų pajėgos prie valstybės sienos optimizuojamos. Jau dabar sumažinome kitų institucijų dalyvavimą organizuojant sienos apsaugą, pirmiausia kariuomenę, policiją ir viešojo saugumo tarnybą“, – penktadienį žurnalistams teigė R. Liubajevas.

Jis aiškino, kad šiuo metu yra dislokuojama vis mažiau pajėgų, tačiau esant krizinei situacijai, neteisėtų migrantų skaičiaus augimui pasienyje, galėtų būti taikomos kitos priemonės pagal jau išmoktas pamokas.

„Mes jau turim realų instrumentą, kurio pagalba per labai trumpą laikotarpį galima dislokuoti vėl ir kariuomenę, ir policiją, ir kitų institucijų atstovus sienos apsaugai“, – sakė VSAT vadas.

ELTA primena, kad nuo pernai, Baltarusijos režimui suorganizavus migrantų srautus, į Lietuvą neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia saugoti nuo

Reikia saugoti nuo  portretas
kremlinių abizjanų.

O kam tą

O kam tą  portretas
pasienį iš viso saugoti, jokių grėsmių nėra ir nebuvo. KGB palikuonių šaika valdo, ko norėti

Ruošiamas \\\\\.../////

Ruošiamas  \\\\\...///// portretas
1940 metų scenarijus,kaip generolas V.Vitkauskas įsakė nesipriešinti,tai ateina drauginga armija,taip be jokio šūvio Lietuva buvo okupuota.____To siekia lianzborgų,tarnaujanti Kremliui,šaika.Ne be reikalo rusas vadu pastatytas.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių