R. Pocius žada skųsti tarnybinę nuobaudą už nepaklusnumą VRM vadovybei

Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovas Ričardas Pocius žada skųsti tarnybinę nuobaudą, skirtą už nepaklusnumą Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovybei.

„Galiu tik tiek pasakyti – esu prisiekęs Lietuvos valstybei ir jos žmonėms, esu pareigingas įstatymų vykdytojas. Matyt, už tai ir gavau (nuobaudą – BNS). Teisingumą nustatys teismas“, – BNS pirmadienį sakė R. Pocius.

Vyriausybė praėjusią savaitę VST vadovui skyrė tarnybinę nuobaudą – papeikimą.

Ministerija nurodo, kad R. Pocius, pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymų, rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams.

Galiu tik tiek pasakyti – esu prisiekęs Lietuvos valstybei ir jos žmonėms, esu pareigingas įstatymų vykdytojas.

Anot jos, R. Pociui esant ne eiliniam statutiniam pareigūnui, o įstaigos vadovui, taikomi aukštesni atsakomybės, funkcijų ir uždavinių įgyvendinimo, teisės aktų laikymosi ir kiti reikalavimai.

Savo ruožtu VST vadovas nurodė vis dar negavęs jokios informacijos dėl padaryto nusižengimo: „Ruošiame užklausas Vyriausybei ir Vidaus reikalų ministerijai.“

Jis taip pat pabrėžė, kad dėl šios tarnybinės nuobaudos svarstoma kreiptis ne tik į teismą, bet ir į kitas institucijas, nes VRM veiksmuose „yra psichologinio terorizavimo požymių“, tačiau plačiau situacijos nedetalizavo.


Šiame straipsnyje: Ričardas PociusVRMNuobauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Manau kad visiems isejusiems is VRM reikia susivienyti ir paduoti i teisma ta vista Bilotaite

kol

kol portretas
madalovas ozio draugas viskas buvo gerai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių