Lietuvos Raudonasis Kryžius po užtvankos susprogdinimo Ukrainai skiria 1 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Susprogdinus užtvanką Ukrainoje Lietuvos Raudonasis Kryžius antradienį paskelbė skiriantis 1 mln. eurų humanitarinei pagalbai, evakuacijai ir kitiems būtiniausiems poreikiams užtikrinti.

„Lietuvos Raudonasis Kryžius iš visuomenės Ukrainai suaukotų pinigų skiria 1 milijoną eurų Ukrainos Raudonajam Kryžiui, kuris paskirstys paramą reikalingiausiai humanitarinei pagalbai nukentėjusiems teikti, tačiau pagalbos poreikis yra milžiniškas, todėl kviečiame dar kartą susivienyti, prie paramos prisijungti ir visuomenę“, – pranešime spaudai sako organizacijos vadovė Kristina Meidė.

Antradienį po sprogimo sugriuvus Kachovkos užtvankai, užtvindytas Rusijos okupuotas Naujosios Kachovkos miestas Pietų Ukrainoje. Rusija ir Ukraina dėl sprogimo kaltina viena kitą.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija paragino 10 kaimų, esančių dešiniajame upės krante, ir dalies Chersono miesto, esančio žemupyje, gyventojus susirinkti būtiniausius dokumentus ir naminius gyvūnus, išjungti prietaisus ir išvykti.

Ukrainos valdžia anksčiau buvo įspėjusi, kad sugriuvus užtvankai gali išsilieti 18 mln. kubinių metrų vandens ir užtvindyti Chersoną bei dešimtis kitų vietovių, kuriose gyvena šimtai tūkstančių žmonių, taip pat iškilti grėsmė, kad netoliese esančioje Rusijos okupuotoje atominėje elektrinėje įvyks avarija. Prezidentas Volodymyras Zelenskis sušaukė neeilinį posėdį krizei spręsti.

Anot Lietuvos Raudojono Kryžiaus vadovės, kolegos Ukrainoje dirba neskaičiuodami laiko ir jėgų, kad padėtų kuo didesniam skaičiui nukentėjusiųjų. Pasak jos, prireiks daug pagalbos rankų ir paramos daiktais, geriamuoju vandeniu, maistu.

„Pagalba Ukrainai reikalinga čia ir dabar, karą išgyvenantiems žmonėms teko dar vienas, dar kitoks labai rimtas išbandymas, priverčiantis palikti savo namus ir gelbėti gyvybę, todėl raginame prisidėti, kad nukentėjusiems ir pavojuje atsidūrusiems žmonėms pagalba būtų suteikta kuo efektyviau“, – sakė K. Meidė.

Ji ragino gyventojus prisidėti prie šios paramos skambinant trumpuoju numeriu ar pervedant pinigus į Raudonojo Kryžiaus sąskaitą nurodant paskirtį „Ukrainos žmonių evakuacijai“.


Šiame straipsnyje: Lietuvos Raudonasis kryžiusparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių