Ryšį su policija palaikyti padės specialios dėžutės

Tauragės apskrityje – dar viena naujovė, padėsianti policijos pareigūnams efektyviau reaguoti į gyventojų problemas.

Pastarieji savo pastabas ar skundus galės užrašyti tiesiog popieriuje ir įmesti į seniūnijoje esančias specialias pranešimų dėžutes, praneša LTV „Panorama“.

Jei nėra specialių iškvietimų, į Batakių miestelį Tauragės rajone apylinkės inspektorius užsuka porą kartų per savaitę, todėl gyventojai su pareigūnu gali susitikti tik nustatytomis valandomis arba priversti vykti į policijos komisariatą.  

Ir nors miestelis iš pažiūros gana ramus, tačiau, anot pareigūno, konfliktų būna. Ypač jų padaugėja pašalpų ar kitų išmokų mokėjimo dieną.

„Vienas kitą iškoneveikia, žemėm ir sklypais nepasidalina, šeimyninės problemos, ypač vakarais, kai vyrai iš po žemės ūkio darbų pareina išgėrę, vagysčių pasitaiko“, – problemas vardija Skaudvilės policijos nuovados apylinkės inspektorius Kęstutis Bertašius.

Tačiau esą yra tokių atvejų, kai gyventojų skundai pareigūnus pasiekia per vėlai – vieni neturi telefonų, kiti nori likti anonimai.

Todėl seniūnijose nuspręsta pakabinti policijai skirtas pranešimų dėžutes, į kurias bus galima mesti pastabas apie pareigūnų darbą, pranešti apie nusikaltimus, teikti įvairias pilietines iniciatyvas.

„Žmonės, atėję į seniūnijos patalpas, kuriose yra privirtintos šios dėžutės, galės įmesti aktualią informaciją. Jie tokiu būdu bus priartinti prie policijos dar labiau, o mes greičiau sužinosime jų problemas greičiau ir greičiau jas galėsime išspręsti“, – teigė Tauragės apskrities VPK Prevencijos poskyrio viršininkas Rolandas Lesnickas.

Policijai skirtos pranešimų dėžutės bus pakabintos Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių rajonuose.

Tačiau pareigūnai sako, kad dėžutė nepadės tais atvejais, kai policijos pagalbos prireikia staiga, todėl nevertėtų pamiršti apie bendrąjį pagalbos telefoną 112. 


Šiame straipsnyje: policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Ar 100% policija issaugos paslapti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių